Erwin van der Klis - SCH '44

Van der Klis: ,,Ik kon het fysiek ook niet meer aan”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Plotseling maakte Erwin van der Klis de keuze om te stoppen met voetballen. Plotseling omdat het in de winterstop gebeurt en niet aan het einde van het seizoen. Voor Van der Klis was de keuze afgewogen en een stuk minder abrupt dan het lijkt.

,,Ik heb er inderdaad niet één nachtje over geslapen”, vertelt hij over zijn keuze om te stoppen met het spelletje. Steeds meer tegenzin ontwikkelde Van der Klis voor de trainingen. ,,’s Ochtends vroeg op, ’s avonds laat thuis. Ik begon na te denken over wat ik wilde gaan doen nadat ik in de zomer voor mijzelf was begonnen”, aldus de voormalige centrale verdediger.

Als vrachtwagenchauffeur in het weekend en als zelfstandige in de bouw, waar hij actief is met zand- en cementvloeren, zitten de dagen van Van der Klis behoorlijk vol. Dat aspect brak hem op en begin december besloot hij al dat het in de winterstop gedaan zou zijn. ,,Voor mij is het niet echt een moeilijke beslissing geweest. Fysiek kon ik het ook niet meer aan. Het was te zwaar voor me. Het maakte mijn keuze dus makkelijker. Het is goed geweest zo. Het houdt toch een keer op hè.”

,,Ik heb nu niet meer de verplichting op de zondag. Als ik voorheen op zaterdagavond wat wilde doen, dan heb je toch altijd in je hoofd dat je zondag weer moet voetballen. Ik kan de vrije tijd, die ik normaal met voetbal op heb gevuld, nu besteden aan het doen van andere leuke dingen. Uiteindelijk moet je ook lol hebben om naar de trainingen te gaan. Je moet niet het idee hebben dat je weer moet gaan voetballen.”

Een echte laatste wedstrijd heeft Van der Klis niet kunnen spelen. ,,Toen ik het had aangegeven was er nog één wedstrijd te verspelen. Deze werd alleen afgelast. Ik heb de laatste niet mogen ervaren, maar natuurlijk zal ik nu niet ineens op zondag weer in het veld staan om een afscheidswedstrijd te hebben”, luidt zijn logische verweer. ,,Je maakt een keuze en daar sta je compleet achter.”

Zijn loopbaan bracht Van der Klis langs verschillende verenigingen. VV Montfoort, VV De Meern en Jodan Boys. Het is zomaar een greep uit de verenigingen waar hij actief is geweest. ,,Ik kan wel zeggen dat het een mooie carrière is geweest. Dan is het prima. Het houdt een keer op en zal er ook geen spijt van krijgen”, is hij eerlijk en open over zijn keuze.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods