Lars van der Haar

Van der Haar oppermachtig

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De Nacht van Woerden is dinsdagavond gewonnen door Lars van der Haar. Op het traditionele parcours door de binnenstad van Woerden liet Lars van der Haar zijn concurrenten kansloos. Met een fikse voorsprong mocht hij zijn handen in de lucht werpen. De Duitser Marcel Meisen eindigde op een tweede plek, gevolgd door Stan Godrie.

Het contrast met vorig jaar was groot. Toen was het Thijs van Amerongen die op het hoogste schavot mocht plaatsnemen. Lars van der Haar nam genoegen met een tweede plek. Een positie die niet verwacht werd. De veelvraat was ook toen de grote favoriet. Hij kon het in tegenstelling tot dit jaar niet waar maken en passeerde zwaar onderkoeld de finish.

Na de overwinning van afgelopen zondag in Valkenburg moest en zou Lars van der Haar zijn favorietenrol in Woerden waar maken. ‘Ik moet eerlijk bekennen dat het altijd lastig is om na een zwaar weekend je weer op te laden voor een misschien wel wat minder grote cross. Daar had ik ook vandaag veel moeite mee.” Het was niet aan zijn prestatie af te lezen. De kleine man uit Woudenberg was veruit de sterkste van het veld. “Ook thuis speelde een aantal dingen mee. In de camper heb ik de knop om kunnen zetten. “Ze kunnen me allemaal wat”, dat is wat ik dacht toen ik de camper in stapte.”

“Het is mooi om zo te kunnen en winnen en rijden. Dat doet me zeker deugd.” Van der Haar doelt hiermee op het feit dat de concurrenten geen enkele moment de zege hebben kunnen bedreigen. Direct vanaf het startschot schoot Van der Haar als een raket ervandoor. Zijn naaste belager, Corné van Kessel, zakte na verloop van tijd ver weg. “Ik kon hier alleen maar verliezen, dus wilde ik aanvallen. Ik startte hard en keek niet meer om. Niemand zat na twee rondes nog in mijn wiel, toen ben ik doorgefietst en zodoende kon ik hier winnen.” De wesdstrijd zelf vind Van der Haar een speciale. “Het is mooi dat ze nog altijd zo’n wedstrijd organiseren. Daarom probeer ik nog steeds om hier aanwezig te zijn. Het enthousiasme van het publiek werkt ook aanstekelijk. Dat deed mijd deugd.”

De vrouwenwedstrijd was een stuk spannender. Daar streden Pavla Havlikova, Van Loy en Van Paassen voor de overwinning. Uiteindelijk won de Tsjechische. In deze wedstrijd deed ook de Woerdense Floortje Mackaij mee. “Het was echt heel zwaar. Ik startte achteraan en ging gelijk onderuit in de eerste bocht. Het is zo dringen en dan ga je onderuit. Op een gegeven moment kwam ik in mijn ritme en in een mooi groepje. Het ging wel beter dan vorig jaar. Ik herpakte me nog wel redelijk. “ Mackaij kent niet haar specialiteit in het veldrijden. “Ik ben een wegrenster. Hier investeer ik niet in. Ik vind het mooi omdat dit in mijn eigen stad is. Dat vind ik gewoon heel erg leuk. Elke tien meter hoorde ik wel “Kom op Floor.”

Foto: Justin Egberts

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods