Kaj van den Heuvel

Van den Heuvel: ,,Op verjaardag ter sprake gekomen”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

De afgelopen zomer maakte Kaj van den Heuvel de overstap van FC Oudewater naar vierdeklasser Zwammerdam. Zaterdag start de competitie met een duel tegen Siveo ’60.

Op het eerste oog lijkt het een opvallende overstap. Van derdeklasser FC Oudewater naar het gedegradeerde Zwammerdam. Toch was hij bij FC Oudewater niet onomstreden. ,,Nee, inderdaad. Het was stuivertje wisselen. Aan het begin heb ik niet gespeeld, toen een tijdje wel en vervolgens weer niet. Ik vroeg mij dus ook af, word ik hier gelukkig van. Uiteindelijk wil je toch spelen. Aan de andere kant, ik ben pas op relatief late leeftijd begonnen en ik heb altijd bij FC Oudewater gespeeld”, gaf Van den Heuvel het dilemma waarvoor hij stond aan.

Uiteindelijk bood een vriend van zijn oom, Jack Harmsen, uitkomst. Harmsen is hoofdtrainer bij Zwammerdam en was na het vertrek van doelman Emiel Samsom naar de Rotterdamse studentenclub Antibarbari. De oefenmeester was dus op zoek naar een keeper die de vacante positie kon invullen. ,,Op een verjaardag kwam het ter sprake en vroeg hij me of het niet was. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik eerst eens op gesprek geweest waarna ik ook eens heb meegetraind. Toen dacht ik, laat ik het maar doen. Ik hoop natuurlijk te gaan spelen, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker.”

,,Ik heb wel goed na moeten denken over een vertrek. Bij FC Oudewater voetballen natuurlijk veel vrienden van mij. In plaats van dat ik ze drie keer per week op de club zie, moet ik nu tijd vrij gaan maken om met ze om te gaan.”

,,Het is ook een compleet nieuwe vereniging voor mij, dus dat is even wennen. Maar ik ben hartstikke warm onthaald. Gelijk een drankje meegedaan dus dat zit wel goed. De club hoop ook terug te keren in de derde klasse. Maar goed, dat willen meer ploegen in de vierde klasse”, ziet Van den Heuvel ook de kracht in van de competitie waarin de ploeg is ingedeeld. We gaan het wel zien. Ik wil vooral plezier hebben in het spelletje.”

Foto: Privé Kaj van den Heuvel

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods