van den end

Van den End: ,,Dan is een jaar nog lang”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Toen het coronavirus in Nederland zijn intrede deed, brak voor Thijs van den End een ingewikkelde periode aan. Hij moest een keuze maken. Nog een jaar lang door of was dit een moment om definitief met zwemmen te stoppen. De keuze viel op de laatste optie.

Vanwege het coronavirus heeft Thijs van den End een lastig besluit moeten nemen. De paralympisch zwemmer uit Woerden kampte de afgelopen periode met een dilemma. Doorgaan of niet? Hij kwam tot de conclusie dat nog een jaar lang alles uit de kast halen om de Paralympische Spelen van Tokyo te halen een brug te ver zou zijn. ,,Ik kon niet meer voor de volledige honderd procent gaan voor dat ene doel. De afgelopen tijd had ik de tijd om hierover na te denken.”

De droom om ooit op de Paralympische Spelen actief te zijn valt daarmee in duigen voor Van den End. Anderzijds heeft hij verschillende records op zijn naam staan en is het bijna vreemd te noemen dat hij nooit dat sportieve summum heeft mogen meemaken. ,,Ik heb inderdaad veel Nederlandse records gezwommen. Ik ben acht keer Nederlands kampioen en heb nog een aantal andere medailles bij elkaar gezwommen. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de tweede plaats die ik op het EK 2018 haalde. Deze prestaties nemen niemand je meer af en het is alleen maar mooi om te zien dat mensen dat ook waarderen”, vertelde Van den End over de prestaties die hij dor de jaren heen leverde.

,,Met deze beslissing heb ik wel even rondgelopen inderdaad. Volgend jaar wil ik ook mijn opleiding afmaken. Ik studeer nu al bijna tien jaar en dat wordt dus ook wel wat krap. Daarbij wil toch ook wel aan de slag met mijn maatschappelijke carrière. Het was wat dit betreft een rationele beslissing en vormde ook de helft van de afweging. Anderzijds merkte ik namelijk ook dat de inspanningen die ik de afgelopen tijd leverde het maximale was van wat ik voor mijn sport over had. Op een trainingskamp in Portugal kwam daar ook een vorm van overbelasting bij. Toen ook de Spelen uitgesteld werden leverde dat extra stress op en werd ik licht in mijn hoofd. Ik was niet mijzelf”, weidde Van den End over de gevoelsmatige kant van zijn keuze uit.  ,,Ik merkte gewoon dat het op was en dan is een jaar doorgaan nog erg ver.”

Foto: Archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods