Lesley van Dalum - Kamerik

Van Dalum: ,,Een top-4 plaats zou komend seizoen wel mooi zijn”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Een jaar of veertien liep de pas 18-jarige Lesley van Dalum rond bij Sportlust ’46. Hij doorliep alle jeugdcategoriën, maar hij zag te weinig perspectief bij de derdedivisionist om daar volgend seizoen een plek in de selectie af te kunnen dwingen. Hij had ook weinig trek om zich op het tweede elftal te richten. 

Een enkel belletje van Mario ter Steege was genoeg. Hij liet bij Van Dalum vallen dat er nog een keeper gewenst was bij de Kamerikse vierdeklasser. ,,Nadat ik op gesprek kwam heb ik ook nog met de trainer van komend jaar gepraat. Het beviel goed en ik voelde dat we wel een klik hadden. Het ging toen erg snel en vervolgens heb ik dus mijn woord gegeven”, vertelde de jongeling. Een beslissing die hij niet alleen heeft gemaakt na overleg met de betrokkenen van VV Kamerik. ,,Ik sprak ook met mijn huidige trainer. Het was voor mij belangrijk om ervaring bij de senioren te gaan op doen in een eerste elftal”, toonde hij zich ambitieus.

VV Kamerik past niet alleen in het plaatje van Lesley van Dalum, andersom is dat ook het geval. Bij de vierdeklasser moet de focus op de jeugd gericht worden nu meer en meer ervaren rotten stoppen. ,,Het lijkt mij ook leuk om in een verjongd elftal te gaan voetballen. Dat gaat nu dus gebeuren. Je bent dan echt onderdeel van een proces. Er wordt dan een team gebouwd.” Toch zal Van Dalum zich niet per definitie gaan richten op enkel ontwikkeling. Hij zal ook willen presteren. ,,Het plan van mij is inderdaad om eerste keeper te worden bij de club. Ik hoop dat we zo rond de top-4 kunnen spelen. Dat zou mooi zijn.”

Spannend is het wel. Een nieuwe club, nieuwe omgeving. ,,Het is wel een beetje gek. Bij Sportlust ’46 ken ik iedereen en ik ga natuurlijk naar een nieuwe omgeving. Dat is spannend, maar ik heb er ook wel enorm zin in. Voorlopig train ik nog niet mee. Dat komt de komende zomer wel. Dan hoop ik ook op het fysieke vlak stappen te kunnen zetten. Dat is wel wat anders dan bij de junioren”, blikte hij vast vooruit op het komende seizoen. Het geeft hem nog even de tijd om van iedereen afscheid te nemen bij Sportlust ’46.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods