Tweemaal winst voor zaalsporters; verlies met perspectief dames VTC: ,,Zie een hoop potentie”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

In een ware thriller hebben de dames van VTC Woerden niet weten te winnen, terwijl de heren van de volleybalclub wel wisten te winnen. SDO/Fiable heeft wel weten te winnen op bezoek bij BEP en kwam een valse start te boven.

Spaarnestad DS2 – VTC Woerden DS 1 3-2
,,Met een beperkte selectie hebben we aan het kortste eind getrokken. Ik ben een kritische coach en kan dus niet tevreden zijn met de beperkte energie in de eerste twee sets. Daarnaast ben ik ook een trotse coach die met plezier kan terugkijken op de vechtlust in de laatste drie sets. Er zit een hoop potentie in dit team. Een wedstrijd als deze geeft alleen maar meer energie”, vertelde trainer Mark Hakhof na afloop.

In de eerste set begonnen de dames te ingetogen. Het ging nog gelijk op, maar Spaarnestad trok de set naar zicht toe. Ook de viel de kant van Spaarnestad op, ondanks een vroege wissel bij een 2-6 achterstand. ,,Hulde voor Jiske Vrolijk”, kon Hakhof niet om haar heen. In de derde set schoten de dames uit de startblokken en kwamen op een 20-12 voorsprong. Uiteindelijk werd de set met 26-24 gewonnen. De vierde set werd overtuigender gewonnen met 25-20. In de beslissende set viel het alsnog de kant van Spaarnestad op. ,,Het toegesnelde publiek gaf hen vleugels waardoor ze de laatste twee punten pakten en de laatste set met 16-14.”

VTC H1 – Taurus H2 3-1
Het eerste herenteam van VTC Woerden is de competitie goed begonnen. De ploeg wist de eerste twee wedstrijden te winnen. ,,De eerste twee sets met minimaal verschil. Taurus had een heel jong team, dus eigenlijk hadden we meer afstand moeten nemen”, vertelde routinier Sander Schouten. In de derde set waren de Woerdenaren te slordig en sloeg Taurus toe. ,,Ze eindigden met drie jongens van zestien jaar of jonger. Het verzet was toen dus gebroken en die set trokken wij gemakkelijk naar ons toe. Volgende week moeten we tegen de koploper die net als wij uit de eerste divisie komen. Dan kunnen we zien waar we staan, want zij hebben nog geen set ingeleverd.

BEP – SDO/Fiable 8-13
De veldcompetitie in het korfbal is inmiddels vier wedstrijden onderweg. SDO/Fiable heeft van die vier wedstrijden er drie gewonnen en een gelijkgespeeld. Afgelopen zaterdag werd BEP verslagen. Een ploeg die waarschijnlijk tegen degradatie moet vechten. ,,Maar wij kwamen toch achter te staan. Wij namen het initiatief wel over tegen BEP door ze verdedigend lam te leggen. Ondanks een soort van valse start konden we tien minuten lang de ‘nul’ houden”, aldus trainer Alwin Smit die zijn ploeg bij rust op een 5-9 voorsprong zag staan.

In de tweede helft bleven de Kamerikkers goed verdedigen. ,,Maar één van onze vakken had problemen met scoren. Wij wonnen uiteindelijk vrij simpel onder aanvoering van Bob van der Weide. Ook Mark Meijers speelde een uitstekende wedstrijd met veel energie”, aldus de trainer.