DVS33 - Sportlust '46_ Jordi Balk

Trotse Balk aan laatste maanden van mooie loopbaan bezig: ,,Droom is uitgekomen”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Begin oktober gaf Jordi Balk aan dat hij na dit seizoen gaat stoppen met voetbal. Een beslissing die hem zwaar viel. Zijn hele leven stond in het teken van voetballen, maar na dit seizoen zal dat dus niet meer zo zijn. ,,Ik had gehoopt dat ik vier jaar eerder bij Sportlust ’46 terecht was gekomen.” 

Al met al kan Jordi Balk terugkijken op een imposante loopbaan. Een loopbaan die hem op verschillende plekken in de wereld bracht. Hij debuteerde bij FC Utrecht, vertrok naar het Schotse Ross County, streek neer bij Top Oss om vervolgens naar het Ierse St. Pathrick’s Athletic te verkassen. Hij koos er in 2018 voor om in de top van het amateurvoetbal aan de slag te gaan. Hij kwam uit voor FC Lienden, VV Duno en DOVO om vervolgens bij Sportlust ’46 te belanden. ,,Daar was en is van beide kanten een hele goede klik. Het was ook echt geen makkelijke beslissing om na dit seizoen te stoppen met voetballen. Ik heb hele mooie dingen mogen bereiken waar ik enorm trots op ben. Ik zit nu bij een fantastische club waarmee ik het seizoen fantastisch wil afsluiten.”

Met thuis twee zoontjes op de bank en een baan als personal trainer zijn de prioriteiten van de sterke centrale verdediger anders komen te liggen. Balk heeft nieuwe doelen in zijn leven en daar passen complete zaterdagen die aan voetbal gewijd zijn niet meer in. ,,De buitenwacht kan het een vreemd besluit vinden, maar ik heb in de coronatijd ook gemerkt wat vrije tijd is. Vanaf mijn vierde draaide mijn leven alleen maar om voetbal. Nu is het tijd voor mijn gezin en mijn baan.”

,,Ik zou deze droom zo nog een keer leven. Je leert zo enorm veel op menselijk en voetballend gebied. Ik ben echt verschrikkelijk trots op wat ik heb mogen bereiken. Op mijn 24e had ik al 130 professionele wedstrijden gevoetbald”, aldus een trotse Balk. Hij heeft met Ross County onder meer in de voetbaltempels van Celtic en Glasgow Rangers mogen spelen. Een mooie gewaarwording voor hem. ,,Het is dat ik op vrijdag geblesseerd raakte, maar anders stond ik tegenover Virgil van Dijk en John Guidetti bij Celtic. Ook in Ierland heb ik mooie wedstrijden gespeeld. Dat is echt geen slechte competitie. Dundalk won niet voor niets van Vitesse. Ik heb gewoon zoveel mooie dingen mogen meemaken. Als je op een basisschool aan kinderen vraagt wat ze later willen worden, zegt de helft profvoetballer. Die mogen alleen maar dromen van wat ik heb meegemaakt.”

,,Mijn droom is uitgekomen. En het is nog niet klaar natuurlijk. Bij Sportlust ’46 wil ik het seizoen mooi afsluiten. Dat zijn nog altijd zeven maanden. Daarna kan het boek dicht.” Afsluiten met een prijs zou voor Balk de cirkel rond maken. En daar maakt de ploeg nog alle kans op getuige de huidige topklassering in de derde divisie.

Foto: Arie Verhagen

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods