Teruggekeerde Getrouw: ,,Het wordt wel tijd dat SC Woerden nacompetitie haalt”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Nadat Roman Getrouw een tijdje uit de roulatie was, mede vanwege verschillende blessures, sloot hij afgelopen zomer weer aan bij de selectie van SC Woerden. Veel wedstrijden speelde hij vooralsnog niet, maar de aanvallende middenvelder zit vol ambities. ,,Het wordt wel een keertje tijd dat SC Woerden de nacompetitie gaat halen.”

Getrouw zette twee jaar geleden de stap naar het tweede elftal waar hij met verschillende vrienden voetbalde. ,,Die vertrokken deze zomer allemaal naar Sportlust ’46. Ik bleef over met wat jongere spelers. Zo besloot ik om ook weer voor het eerste elftal te gaan.” In eerdere jaren was hij een vaste waarde in het elftal. Toen de ploeg nog in het zondagvoetbal actief was brak hij al door en een aantal seizoenen later volgde hij oud-trainer Roy Versluis naar Loosdrecht. De vraag is alleen hoeveel hij dit seizoen zal gaan spelen. ,,Ik speel namelijk ook nog in Amsterdam een speciale competitie: ‘de Power League’. Een vijf-tegen-vijf competitie waar ik met verschillende jongens uit Woerden speel.”

,,Er zijn vooraf ook duidelijke afspraken gemaakt. Het is mij dus ook duidelijk dat wanneer ik niet twee keer train, er een wisselbeurt tegenover staat. Mocht ik in dat soort gevallen toch basis staan is dat mooi meegenomen. Op de bank zitten is uiteraard nooit leuk, maar een wisselbeurt heb ik in dat geval gewoon te accepteren.”  Rust die hem wellicht ook wel toekomt. In het verleden kampte hij met veel blessures. ,,In de jeugd begon het met mijn enkels. Die bleven zwak, maar toen dat verholpen was, kreeg ik last van mijn hamstrings. Die waren te kort en zodoende ben ik in mijn vrije tijd gaan rekken. Doe ik dat niet, dan dan merk ik na vier wedstrijden dat ik er weer echt last van heb.”

De verwachtingen voor het komende seizoen zijn bij Getrouw bovenal realistisch. Een kampioenschap verwacht hij niet en op persoonlijk vlak geldt met de blessure uit het verleden in het achterhoofd voor de voetballer hetzelfde. ,,Verwachtingen heb ik niet. Ik wil dit jaar vooral van het spelletje genieten. Voor mijzelf wil ik gewoon fit blijven en dan meepakken wat ik pakken kan. Wat betreft het team moeten we toch minimaal top-5 halen. We hebben nog nooit iets gepakt, dus we mogen wel eens mee gaan doen aan de nacompetitie. Ploegen als VV Kamerik en VV Linschoten is het tenslotte ook gelukt.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods