Montfoort SV '19; Judith Groen, ....

Montfoort SV ’19 krijgt koekje van eigen deeg: ,,Soms pak je ze en soms incasseer je””

Montfoort SV ’19 heeft afgelopen zaterdag een koekje van eigen deeg gekregen. Nadat de ploeg van Theo de Boon in de afgelopen weken zelf tot tweemaal toe in de slotfase van het duel een punt veilig stelde, was het nu de beurt aan FC Breukelen. In de slotminuut van het duel werd het nog 1-1.

Zuur, dat was het gevoel dat na afloop van het duel overheerste. Niet omdat de gelijkmaker zo laat viel. ,,Want soms win je een punt en soms verlies je zo laat in de wedstrijd een punt. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd”, wist trainer De Boon. Nee, de teleurstelling ging over het feit dat de beslissende treffer vooraf werd gegaan door een handsbal. ,,Dat werd ook door spelers van FC Breukelen bevestigd. De scheidsrechter zag het alleen niet. Het vervelende was vooral dat hij direct in het vijf-meter gebied stond. Was het nu nog buiten het strafschopgebied geweest, dan was het te verdedigen. Nu was het een koud kunstje om binnen te schieten.”  Nick van Nieuwkerk was de gelukkig die de bal achter doelman Vianen wist te schieten.

Al vroeg in de wedstrijd was het Nicolaï Verbiest die de Montfoortse bezoekers op een voorsprong had gezet. Hij krulde een vrije trap kunstig over de Breukelense muur heen. ,,We moesten ons in die eerste helft meer belonen. We kregen nog drie tot vier opgelegde kansen om de wedstrijd voor rust te beslissen. Dat deden we niet. In de tweede helft zag je vervolgens dat zij op zoek gaan naar de gelijkmaker en alle schroom van zich afgooien. Ze gaan opportuun voetballen en wij verzuimen om de tweede treffer te maken.”  Met het inbrengen van Mike van Oostrom werden de hoge ballen verdedigd, maar de uiteindelijke gelijkmaker was niet meer tegen te houden.

Montfoort SV ’19 is na het gelijke spel samen met Huizen als enige nog ongeslagen, maar dat is voor De Boon geen doel op zich. ,,We gaan wedstrijden natuurlijk niet in om maar ongeslagen te blijven. Het blijkt wel dat we lastig te bespelen zijn en dat is voorwaarde om een resultaat te halen. Dat is wat wij willen uitstralen. Laten we volgende week tegen FC De Bilt maar voor de winst gaan.”

FC Breukelen – Montfoort SV ’19 1-1 (0-1) 6. Nicolaï Verbiest 0-1, 90+2. Nick van Nieuwkerk 1-1