SC Woerden - Sportief - Jolanda Wouters

Sven van Lunteren trefzeker bij tienklapper SC Woerden

SC Woerden begon op zaterdagmiddag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van Mike Doornkamp trof op het eigen kunstgrasveld het Utrechtse DHSC. De Woerdenaren wonnen met 10-0.

Na acht minuten voetballen strafte Sven van Lunteren getreuzel van de Utrechtse doelman af. In de vijf meter ontfutselde hij de sluitpost de bal en schoot de bal overtuigend tegen de touwen aan.  Twee minuten later ging Utrechtse doelman wederom de mist in. Jeugdspeler Ebrahim Kheil schoot de bal richting doel en dat schot werd door de doelman niet goed verwerkt. Berry Hof was oplettend en schoot de rebound in het doel. Na een kwartier spande de doelman de kroon. Een simpele bal vanaf de zijkant was wederom niet aan de Utrechtse ‘goalie’ besteed. Berry Hof appelleerden nog voor een strafschop, maar Sven van Lunteren was alert en scoorde de derde treffer binnen het eerste kwartier.

Bij de vierde treffer van SC Woerden viel de Utrechtse niets te verwijten. Ingmar Rollof drukte vanaf de zestien meter goed af en tilde de stand naar 4-0.  Nadat SC Woerden de verdere eerste helft veruit de betere ploeg van de twee was, maakte Sven van Lunteren na 38 minuten voetbal zijn derde treffer van de middag. Vlak voor rust was het een herhaling van zetten toen Sven van Lunteren op doe schoot en Berry Hof doel trof uit de rebound.

In de tweede helft startte de ploeg ook goed. Al na 8 minuten scoorde Mike van Essen uit een hoekschop de achtste en een aantal seconde later maakte Sven van Lunteren zijn vierde van de middag: 8-0. Het leed bleef DHSC niet bespaard en na 65 minuten voetbal maakte Hamza Chikh de negende. De tiende werd uiteindelijk door Sven van Lunteren gemaakt.

SC Woerden – DHSC 10-0 (6-0) 8. Sven van Lunteren 1-0, 10. Berry Hof 2-0, 15. Sven van Lunteren 3-0, 20. Ingmar Rollof 4-0, 38. Sven van Lunteren 5-0, 45+1. Berry Hof 6-0, 53. Mike van Essen 7-0, 54. Sven van Lunteren 8-0, 65. Hamza Chikh 9-0, 90. Sven van Lunteren 10-0