190116-bjorn-stalvord

Stalvord: ,,Goede kans dat ik over een tijdje weer voetbal”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Bjorn Stalvord raakte twee maanden geleden zwaar geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Bunnik ’73. De verdediger van FC Oudewater brak zijn kuitbeen en beschadigde zijn enkel, nadat een tegenstander ongelukkig tegen hem aan viel. Inmiddels is de 29-jarige Stalvord volop aan het revalideren.

 Tekst: Sam Vreeswijk

Het gebeurde op een zaterdagmiddag, begin november, toen Stalvord met zijn team op bezoek ging bij Bunnik ’73. ,,Op een gegeven moment kwam een voorzet van Bunnik ’73 vanaf de zijkant. Dat leverde niks op, maar vlak daarna viel een tegenstander vlak achter me. Hij kwam tegen me aan en viel de ene kant op, terwijl ik de andere kant op viel.” Zijn been kwam klem te zitten, en direct daarna hoorde Stalvord alles kraken. ,,Ik wist meteen dat het mis was. Later kwam ik nog iemand tegen die bij een ander veld stond, en aangaf dat ze het ook daar helemaal hadden horen kraken.”

Stalvord verliet per brancard het veld, om meteen daarna met z’n vriendin naar het ziekenhuis te gaan. ,,Daar wisten ze aanvankelijk nog niet of een operatie noodzakelijk was. Daarom kreeg ik eerst gips, maar al vrij snel bleek dat dat niet genoeg was.” De vrijdag daarna werd Stalvord geopereerd, en werd een metalen plaat in z’n been gezet, om ervoor te zorgen dat het bot weer de goede richting op zou gaan staan. ,,De metalen plaat hoeft gelukkig niet meer verwijderd te worden, tenzij ik er last van ga krijgen.”

Inmiddels, twee maanden later, is Stalvord druk bezig met de revalidatie. ,,Sinds drie weken ga ik naar de fysiotherapeut. Ik merk dat ik sindsdien best grote stappen zet in het herstelproces. Ik loop inmiddels nog met één kruk. Het gaat steeds beter.”

Het is niet de eerste zware blessure die Stalvord heeft opgelopen gedurende z’n carrière. Een paar jaar geleden liep hij namelijk, niet lang na z’n overstap van WDS naar FC Oudewater, een ernstige enkelblessure op. ,,Dat was de andere enkel dan die deze keer is beschadigd. Het gebeurde in april, en uiteindelijk ben ik pas in februari geopereerd daaraan.” Hierdoor kon de centrumverdediger ruim een jaar niet in actie komen. Stalvord geeft aan dat dat een heel andere blessure was dan waar hij nu mee kampt. ,,Daardoor zijn de revalidatieprocessen ook niet echt met elkaar te vergelijken. Het is dus niet per se zo dat ik tijdens die revalidatie bepaalde dingen geleerd heb die ik nu opnieuw kan toepassen.”

En dan de grote vraag: zal Stalvord ooit nog terugkeren op het voetbalveld? Dat was lange tijd onzeker, na het oplopen van deze blessure. Inmiddels is er al wat meer duidelijkheid. ,,Als ik mijn fysiotherapeut moet geloven, dan is er een goede kans dat ik over een tijdje weer kan voetballen.” Maar vooralsnog is hij daar zelf nog niet zo mee bezig. ,,Ik hoop dat ik ooit weer kan voetballen, maar op dit moment ligt mijn prioriteit bij het kunnen doen van algemene dagelijkse dingen”, besluit de ongelukkige Stalvord.

Foto: Privé Bjorn Stalvord.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods