spakenburg-sportlust-46l zakaria issarti

Sportlust ’46 wint eerste duel van oefencampagne tegen spakenburg

Zaterdagmiddag speelde Sportlust ‘46 zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding. Op het eigen sportcomplex werd Spakenburg ontvangen. De ploeg van Patrick Loenen wist met 2-0 te winnen.

De wedstrijd kwam nog moeilijk op gang. Eerst ging een Spakenburger tegen de grond en daarna belandde een bal in het gelaat van Rick Wils. Wils moest vervolgens ook het veld verlaten met een blessure aan het hoofd. Na deze rommelige eerste vijf minuten volgde na tien minuten spelen de eerste kans. Wessel Meiring reageerde alert op een te korte bal, maar trof doelman Heus op zijn weg.

Na dik een half uur voetballen zette diezelfde Meiring Sportlust ‘46 op een voorsprong. De Spakenburgers hadden er vrijwel de gehele eerste er een handje van om de ballen in te leveren. Ditmaal werd dat wel afgestraft. Het was ook de stand die in de rust op het bord stond.

Ook de tweede helft begon overwegend rommelig. Beide ploegen leden veel balverlies wat het veldspel niet ten goede kwam. In de 55e minuut kreeg Spakenburg dan de eerste, kleine, mogelijkheid. Joel Amokodo werd alleen gestuit door aanvoerder Nick Verhagen. Na 82 minuten voetballen zorgde Mark van der Weijden voor de 2-0 op het scorebord.

Sportlust ‘46 – Spakenburg 2-0 (1-0) 33. Wessel Meiring 1-0, 82. Mark van der Weijden 2-0