Sportlust '46 - DOVO; Arie Verhagen

Sportlust ’46 wint ruim en gemakkelijk van tweededivisionist GVVV

Sportlust ‘46 heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Nadat vorige week Spakenburg werd verslagen, was deze week GVVV aan de beurt. De Woerdenaren waren oppermachtig en wonnen met 4-2.

In de achtste minuut kwam GVVV op een voorsprong dankzij een treffer van spits Jordi Bitter. Sportlust ‘46 herpakte zich aardig en na zo’n twintig minuten voetbal schoot Mo Bendadi een vrije trap op de lat en daarna schoot Martijn Jansen rakelings voorlangs.  Het werd opgevolgd met een volgend gevaarlijk moment. Bendadi slaagde er alleen niet in om de bal achter de Veenendaalse doelman te schieten. Na 27 minuten werd het overwicht van de Woerdenaren ook omgezet in een treffer. Uit een ouderwetse kluts wist Mark van der Weijden te scoren.

In de tweede helft ging Sportlust ‘46 vrolijk verder met waar het gebleven was. Mo Bendadi trof al na vijf minuten in de tweede helft de lat. Vijf minuten later zette Mark van der Weijden de Woerdenaren wel op een voorsprong. Het ging hard, want Mo Bendadi schoot twee minuten later raak: 3-1. Het was voor trainer Patrick Loenen het sein om zeven verse krachten in het veld te brengen. Na zeventig minuten spelen werd de score vergroot via een strafschop. Quincy Arends eiste de kalktrap op en tilde de score naar 4-1. In de slotfase kreeg ook GVVV nog een strafschop welke zeer gedecideerd werd binnen geschoten door Bilal Tmim.

Sportlust ‘46 – GVVV  8. Jordi Bitter 0-1, 27. Mark van der Weijden 1-1, 55. Mark van der Weijden 2-1, 55. Mo Bendadi 3-1, 71. Quincy Arends 4-1 (str.), 87. Bilal Tmim 4-2 (str.)