AFC - Sportlust '46

Sportlust ’46 verliest eerste duel uit oefencampagne tegen AFC

Zaterdagmiddag werkte Sportlust ’46 een oefenwedstrijd af bij het Amsterdamse AFC. De Woerdenaren kwamen vlak na rust op achterstand, maar werkte dat ook weer snel weg. Uiteindelijk moest de ploeg van Patrick Loenen het hoofd in de slotfase buigen voor de Amsterdamse tweededivisionist.

In de beginfase van het duel gebeurde er nog niet al te veel. Sportlust ’46 verweerde zich uitstekend en kwam tegelijkertijd niet in de problemen tegen de Amsterdamse tweededivisionist. Na een half uur voetbal werd weer eens duidelijk dat Sportlust ’46 goed druk weet te krijgen op verschillende tegenstanders. Net als tegen GVVV en Spakenburg hadden de verdedigers nog wel eens moeite in de opbouw en leverde ze de bal zomaar in bij een speler van Sportlust ’46. Een goal leverde het alleen niet op. AFC wist nog geen minuut later de paal te treffen. Het duel ging dus gelijk op.

In de tweede helft moest Sportlust ’46 al snel een tegentreffer incasseren. De Amsterdamse ploeg kwam nar acht minuten in de tweede helft op een voorsprong. Nog geen vijf minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Centrale verdediger Bas van Zoest verschalkte de Amsterdamse doelman in de lucht. Dat de wedstrijd in de tweede helft pas losbrandde bleek wel toen het laatste fluitsignaal van de arbiter naderde. Het was Splinter de Mooij, die vorig jaar bekend maakte niet meer voor een profloobaan bij Feyenoord te gaan, de winnende treffer.

AFC – Sportlust ’46 2-1 (0-0) 54. Raily Ignacio 1-0, 58. Bas van Zoest 1-1, 90. Splinter de Mooij 2-1