Sportlust ’46 snijdt zichzelf in de vingers

De openingswedstrijd leek voor Sportlust ’46 in duel met VV Montfoort een gemakkelijke prooi te worden. Echter leverde een benutte vrije trap de Woerdense eersteklasser een lelijke kater op. De ploeg van Patrick Loenen eindigt de wedstrijd met een punt en dat mag het zichzelf aanrekenen.

Herman Busscher schilderwerken

De wedstrijd was nog maar net onderweg toen Sportlust ’46 zich dodelijk effectief toonde en tot tweemaal toe een treffer wist te noteren. Kansen volgden in overvloed, maar deze werden niet benut en dus deed de ploeg zichzelf te kort. “In het voetbal zijn er kansen om gemaakt te worden, maar ook om te missen. Als je dan tien minuten voor tijd nog op een 2-1 voorsprong staat worden er andere dingen verwacht”, weet trainer Patrick Loenen.

Sportlust ’46 liet na om de wedstrijd te beslissen. Een manco dat Loenen ook al in een eerder stadium heeft aangekaart. Het is onderdeel van het pad naar volwassenheid. “Dit is daar wel een voorbeeld van. Dit vind ik ook geen pech en het is dan ook niet onverdiend”, laat Loenen zich uit. Juist omdat de ploeg verzuimt om verder van de eigen zestien meter te verdedigen en om niets meer weg te geven heerst het idee dat dit voorkomen kan worden. “Ik vind het pas pech wanneer je een wedstrijd lang alles goed doet en dan een klutsbal om de oren krijgt.”

Naast de eerste twee treffers die werden gemaakt door Remco de Weerd en Zakaria Issarti konden verschillende kansen niet worden verzilverd. Een probleem dat nog groter werd toen doelman Fabian van Jaarsveld in de fout ging. Hij dook over een bal van Mimpen heen. “In de fase naar de rust toe waren weniet meer helemaal onszelf. Ik denk dat we na de rust nog wel zo’n vijf honderd procent kansen hebben gehad”, weet Loenen.

Het is de hardheid die Sportlust ’46 nodig heeft. Goed is niet meer goed genoeg. “Er zijn veel momenten geweest dat we de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar er zijn ook veel momenten geweest dat we naïef zijn en VV Montfoort het idee geven dat er iets te halen valt.” Een idee dat VV Montfoort niet alleen opvatte, maar ook daadwerkelijk opeiste. Denny van Loen maakte in de laatste minuten de achterstand middels een benutte vrije trap weer ongedaan.

Chemdry Spanjerberg

De start in de eerste klasse is daarmee door Sportlust ’46 gemist, maar een geluk bij een ongeluk is dat vrijwel de gehele competitie gelijk heeft gespeeld. Slechts twee wedstrijden zijn beslist en dus ligt alles in zijn geheel open.

VV Montfoort – Sportlust ’46 (1-2) 2-2 0-1 Remco de Weerd, 0-2 Zakaria Issarti, 1-2 Don Mimpen, 2-2 Denny van Loen.

Sportlust ’46: Fabian van Jaarsveld; Martijn Jansen, Luke Molkenboer, Mike Verhagen, Nick Verhagen; Robin Demeijer, Zakaria Issarti, Mauro Francken; Remco de Weerd, Deen van Embricqs, Ali Yilmaz.

VV Montfoort: Robin Vianen; Don Mimpen, Chris Resida, Mike van Oostrom, Kevin Quint; Bilal Laouikili, Nicolai Verbiest, Bart Roelofs, Nick Koppers; Denny van Loen, Miquel Ballo.