sportlust46-achilles-veen_07-dec-2019_0014

Sportlust ’46 pakt ook sterk Achilles Veen

Sportlust ’46 boekte zaterdagmiddag maar weer eens een overwinning .De Woerdense hoofdklasser had het niet altijd even makkelijk, maar stak de drie punten toch in de zak. Een zaterdagmiddag die tot tevredenheid stemt.

Herman Busscher schilderwerken

Menno de Jong was na afloop de gevierde man aan de kant van Sportlust ’46. In de tweede helft hield hij nadat de Woerdenaren een voorsprong hadden genomen de ploeg veelvuldig op de been. Met enkele katachtige reflexen hield hij zijn doel in de tweede helft schoon. Het hele seizoen keept de doelman al uitstekend, maar zaterdag stak hij er ook daadwerkelijk bovenuit. Met de 3-1 overwinning toont Sportlust ’46 tegelijkertijd aan dat de ploeg ook in moeilijke wedstrijden kan overleven.

,,We trokken gisteren een moeizame wedstrijd over de streep. Dat was voor ons ook een keer belangrijk. Vooral in de tweede helft verliep het moeizaam, want Achilles Veen bleef de ballen er maar overheen gooien”, analyseerde trainer Patrick Loenen. ,,Dit was de beste ploeg waartegen we hebben gestaan. Dat vermoeden had ik al, maar zij hebben ook de meeste kansen gecreëerd tegen ons”, stak de trainer de loftrompet voor de tegenstander.

Op slag van rust kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong via een treffer van Diego Meerveld. Het toonde maar weer eens aan dat de ploeg op zijn hoede moest blijven tegen de levensgevaarlijke ploeg. Rick Wils en tweemaal Mark van der Weijden brachten de thuisploeg ook op voorsprong en vooral de benutte strafschop was voor Sportlust ’46 een opluchting. ,,Menno hield ons na de 2-1 ook echt in de race”, aldus Loenen.

,,Ik zag zaterdag echt enorm veel positieve punten. De eerste helft stuurden we ze van het kastje naar de muur. Dat was echt heel goed en we hadden de volledige controle over het duel. Alleen moesten we wel oppassen voor hun lopende spelers”, zag Loenen in. Tegelijkertijd deed Sportlust ’46 aan de bal enorm veel goede dingen. Onder druk kon het spel nog verbeteren. ,,We moeten langer de bal in de ploeg houden en bijvoorbeeld een keer extra een middenvelder inspelen op het moment dat we onder druk worden gezet. Dan denk ik dat we de wedstrijd sneller beslissen”, aldus de oefenmeester. Volgende week speelt de ploeg de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij Rijnvogels. ,,Nog een wedstrijd en ook die willen we graag winnen. Rijnvogels uit is altijd lastig.”

Sportlust ’46: Menno de Jong; Nick Verhagen, Glenn Geefshuijsen, Floris Mulder, Martijn Jansen; Thomas Heideman, Jasper Werkhoven, Abdelmalek el Hasnaoui; Zakaria Issarti, Mark van der Weijden, Rick Wils.

Sportlust ’46  – Achilles Veen 3-1 (0-1) 44. Diego Meerveld 0-1, 49. Rick Wils 1-1,  57. Mark van der Weijden 2-1, 86. Mark van der Weijden (str.) 3-1