Sportlust '46 - VVOG; Rob Werkhoven

Sportlust ’46 pakt derde zege in matig duel tegen VVOG

Sportlust ’46 won zaterdagmiddag zijn derde wedstrijd in de derde divisie. De ploeg van Patrick Loenen zegevierde met 0-2 en dat was ondanks een matige wedstrijd niet onverdiend. Het elftal had aan één moment voor rust genoeg.

Lees verder: Montfoort SV ’19 nipt en pas laat onderuit bij favoriet Sliedrecht

Als promovendus toont Sportlust ’46 zich in de eerste weken van het seizoen als ploeg die ogenschijnlijk niet in de problemen zal gaan komen. De Woerdenaren wonnen in Harderwijk vrij gemakkelijk van VVOG, ondanks dat de ploeg in de eerste helft slecht speelde. Dit alles speelde zich af tegen een onwerkelijk decor. Toeschouwers waren niet toegestaan en dus speelde het elftal een wedstrijd zonder enige entourage. ,,Maar goed, als je ziet hoe het leven er momenteel uit ziet. Dan mogen we blij zijn dat we nog mogen voetballen”, vertelde trainer Patrick Loenen.

Tegen de Harderwijkse ploeg slaagde Sportlust ’46 er in de eerste helft niet in om een acceptabel niveau te halen. Tegelijkertijd brak dat het elftal niet op. ,,Het kan natuurlijk niet altijd goed zijn, maar ik vind wel dat je altijd een bepaalde norm moet halen. Als individu, maar ook als ploeg. Daar zaten we in de eerste helft onder”, aldus de oefenmeester. Het was daarom des te prettiger dat Mark van der Weijden vlak voor rust toesloeg uit een voorzet van aanvoerder Nick Verhagen. ,,Dat was echt een fantastische goal”, sprak Loenen zijn waardering uit voor de treffer van zijn pupil.

Na rust liet voor VVOG zichzelf kennen. Al rap kwamen de Harderwijkers met tien man te staan en nog dieper in het duel werden dat er zelfs negen. De kansen stapelden zich voor de Woerdenaren op, maar veel treffers leverde dit niet op. Tegen het einde van het duel schoot Kesly den Haag nog eens raak waardoor de score werd verdubbeld. ,,Het moet wel beter, want volgende week is het echt een andere wedstrijd.”

Het duel met Hoek van volgende week wordt voor Loenen een interessant treffen. ,,Hoek is wel echt een tegenstander die je pijn doet wanneer je niet goed staat. Ik vind dat wel een meetmomentje voor ons. Dan kunnen we zien hoe we ervoor staan ten opzichte van dit soort tegenstanders”, kijkt hij al vooruit.

Lees verder: FC Oudewater pakt volle buit uit eerste wedstrijden

VVOG – Sportlust ’46 0-2 (0-1) 45. Mark van der Weijden 0-1, 79. Kesly den Haag 0-2