DVS33_SPORTLUST46 Arie Verhagen; Martijn Jansen

Sportlust ’46 onderuit bij Flevolands Urk: ,,Anders kan je er nog wel mee weg komen”

Sportlust ’46 heeft zaterdagmiddag verloren van Urk. De ploeg van Jochem Twisker ging onderuit nadat Urk een paar keer gemakkelijk aan de doelpunten kwam. De achterstand op koploper GVVV is opgelopen tot vijf punten.

De ongeslagen reeks van Sportlust ’46 was inmiddels opgelopen tot tien wedstrijden, maar daar kwam zaterdagmiddag op bezoek bij SV Urk een einde aan. De Woerdenaren moesten weer eens een nederlaag slikken. ,,Het puntverlies is ook de grootste schade die we oplopen. Dat de reeks van ongeslagen duels ten einde is gekomen, is alleen maar bijkomende schade”, aldus trainer Jochem Twisker. ,,Het klopt inderdaad dat de organisatie niet goed was. Wij hadden weer problemen met scoren en dan gaan ook mindere wedstrijden verloren. Als je verder goed speelt, kan je er nog wel mee weg komen, maar we vragen wekelijks het maximale van onze defensieve organisatie.”

Al na tien minuten kwam Urk op een voorsprong te staan nadat Hessel Snoek helemaal vrijstaand de bal kon binnenschieten. Tien minuten voor rust was het Riekelt Jan Brands die een hoekschop tegen de touwen werkte en vlak na rust sloeg Lucas Schraal toe. ,,Over het geheel hebben wij nog wel veel kansen gehad hoor. En niet de kleinste. Iedereen doet zijn stinkende best om die ballen binnen te schieten, maar als je ziet hoeveel we laten liggen. Dat is nog wel pijnlijk. Dan word je dus een keer afgerekend als het wat minder goed georganiseerd is. Dit soort wedstrijden kan je ook een keer beslissen door de kansen wat eerder te benutten. Dan krijg je meer rust in de ploeg en dat gebeurt nu niet.”

In eigen huis gingen de Woerdenaren ook onderuit tegen de ploeg uit Flevoland, maar die duels waren volgens de oefenmeester niet te vergelijken met elkaar. ,,Thuis regen we de kansen wel aaneen namelijk en was het ook organisatorisch beter. Nu leden we een aantal keer onnodig balverlies waardoor we te ver uit elkaar kwamen te staan. Dat is normaal wel redelijk verzorgd”, aldus de trainer.

Urk – Sportlust’46 3-0 (2-0). 10. Hessel Snoek 1-0, 34. Riekelt Jan Brands 2-0, 49. Lucas Schraal 3-0.

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Yuval Checkley, Sanny Monteiro, Abdel Metalsi, Martijn Jansen, Kesly den Haag; Joost Screever, Zakaria Issarti, Mo Bendadi; Remco de Weerd, Wessel Meiring.