Sanny Monteiro - Sportlust '46 - Arie Verhagen

Sportlust ’46 niet voorbij hekkensluiter: ,,Het had in de eerste helft moeten gebeuren”

Sportlust ’46 nam het zaterdagmiddag op tegen hekkensluiter Excelsior ’31. De Woerdenaren kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, maar de ploeg van Jochem Twisker had op basis van de eerste helft zeker recht op meer.

Dat Sportlust ’46 bij vlagen moeilijk tot scoren komt is niet nieuw, maar zaterdag brak dat de ploeg wel op. In de eerste helft kregen achtereenvolgens Zakaria Issarti, Joshua Patrick, Laurens van der Voort en Martijn Jansen grote kansen, maar de bal ging er maar niet in. In de blessuretijd van het duel zag Twisker ook een inzet van Remco de Weerd gekeerd worden door de Overijsselse doelman. ,,Na het eerste kwartier dat logischerwijs nog wat onwennig was na vorige week, hebben we dat heel goed opgepakt. We scoorden alleen niet en het waren geen kleine kansen die we kregen.”

In de tweede helft zakte het niveau van de Woerdenaren wat weg en dus was na afloop ook de conclusie gerechtvaardigd dat de ploeg in de eerste helft afstand had moeten nemen van de opponent. ,,Ik kan niemand iets verwijten, want we hebben tot het einde van de wedstrijd geknokt om de punten in eigen huis te houden. We hebben aanvallend alles geprobeerd om tot een overwinning te komen”, vertelde de trainer die ook Tufan Özbozkurt binnen de lijnen bracht. Afgelopen week sloot de speler aan bij de Woerdense selectie. ,,Hij revalideerde met Mitchell van der Veer en moest ook weer wedstrijdritme opdoen. Wij zaten krap in de selectie en dus is dit een win-win situatie. We hebben in ieder geval al gezien dat hij zeker kan voetballen.”

De nare nasmaak van vorige week had door Sportlust ’46 weggespoeld kunnen worden met een overwinning, maar dat lukte niet. ,,De eerste week waren we vooral nog chagrijnig, maar na de nabespreking op dinsdag moeten we ook vooral weer de positieve punten benadrukken. Dan moet je het afsluiten”, vertelde de trainer die ook weet dat de voetbalwereld opportunistisch is. ,,Voor de wedstrijd met GVVV was je volgens sommigen misschien wel kandidaat voor het kampioenschap, maar een week later kan je er dan geen hout meer van. Zo is dat natuurlijk ook niet. We moeten vooral zorgen dat we het voetbal van zaterdagmiddag weer vasthouden en onder controle gaan krijgen.”

Sportlust ’46 – Excelsior ’31 0-0

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Yuval Checkley, Youri Duisterhof, Sanny Monteiro, Laurens van der Voort, Martijn Jansen; Joost Screever, Marley Berkvens, Zakaria Issarti; Wessel Meiring, Joshua Patrick.