sportlust46-csw-5

Sportlust ’46 met hakken over de sloot naar overwinning

Vier keer drie is twaalf. Het is de som die na zaterdag bij Sportlust ’46 gemaakt kan worden na een benauwde zege op CSW. De Woerdense eersteklasser boog in de slotfase van de wedstrijd een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Rick Wils was de gevierde man door in de slotfase van het duel de winnende treffer binnen te schieten.

Het vuurwerk werd ontstoken. De naam mocht weer gescandeerd worden. Het begint een standaard riedeltje te worden bij Sportlust ’46. Elke wedstrijd treft Wils doel en dat deed hij ook afgelopen zaterdag. Het was wachten op het moment. Ondanks dat de tijd begon te dringen behield men het vertrouwen en dat betaalde zich uit. De zege werd veilig gesteld en de ontlading was groot.

Het leek er op dat Sportlust ’46 zaterdagmiddag maar niet tot scoren kon komen. Een legio kansen kreeg Sportlust ’46, maar een doelpunt viel maar niet. Het duurde lang voordat Zakaria Issarti de ploeg op gelijke hoogte bracht, waarna in de laatste minuut het de beurt was aan Rick Wils. “Ik ga uit van kansberekening en dan kan je hem een keer verliezen, maar vandaag niet”, vertelt trainer Wim van ’t Westeinde. “Dat wilden we niet namelijk”, luidt de simpele verklaring voor de uiteindelijke overwinning.

De drie punten waren belangrijk voor Sportlust ’46. Wim van ’t Westeinde spreekt het hardop uit. “Wij worden kampioen”.  In het CSW kamp denkt men daar anders over. Bij het langslopen liet een speler aan Van ’t Westeinde dat hij daar niet in gelooft. Op het veld was het verschil in ieder geval goed te zien tussen Sportlust ’46 en CSW. De bezoekers uit Wilnis beperkte zich tot verdedigen en dat is dan weer een speelwijze die past bij een bezoek aan de koploper.

Tegenslag kende Sportlust ’46 niet alleen in de vorm van een ijzersterke doelman aan de zijde van CSW. Na negen minuten voetballen viel Mike Verhagen uit met een blessure en na rust was het Robin Demeijer die het veld met een blessure diende te verlaten. “Robin was fantastisch. Ik zei in de rust nog tegen hem dat het zijn wedstrijd is en hij er voor gaat zorgen dat we de wedstrijd gingen winnen. Niet dat hij de winnende zou maken, maar met zijn spel dwingt hij andere mensen goed te voetballen.”

Uiteindelijk was het een duel dat door het scoreverloop lastig was, maar het veldoverwicht was zeer duidelijk waarneembaar. Een overwinning in de knip en een stap dichterbij het doel om kampioen te worden. Sportlust ’46 zit op het rechte pad.

Sportlust ’46 – CSW 2-1 (0-0) 59e Mike Cornelissen 0-1, 73e Zakaria Issarti 1-1; 90e Rick Wils 2-1

Sportlust ’46: Michael de Leeuw; Nic k Verhagen, Mike Verhagen (9e Glenn Geefshuijsen), Rory van Gulik, Martijn Jansen; Robin Demeijer (49e Wadi Ouirzane), Remco de Rijk, Zakaria Issarti; Moussa Kalisse, Rick Wils, Mitch van der Vlist (77e Jeroen Merk).