DVS '33 - Sportlust '46 Wessel Meiring Arie Verhagen

Sportlust ’46 doorbreekt negatieve reeks in Sassenheim: ,,Wordt niet per se gemakkelijker”

Na een negatieve serie die vijf wedstrijden aanhield, heeft Sportlust ’46 zaterdag avond met 1-2 weten te winnen bij Ter Leede. De ploeg van Jochem Twisker speelde een uitstekende eerste helft, waarna een mindere tweede volgde. De drie punten waren in ieder geval voor de Woerdenaren.

Nee, opgelucht was Twisker na afloop van het duel met Ter Leede niet. Wel dacht hij nog eens na over de afgelopen periode en stelde hij zichzelf de vraag hoe het nu eigenlijk zo ver heeft kunnen komen. ,,Voor opluchting moet je nog om de prijzen meedoen of speel je tegen degradatie namelijk. Ik was in ieder geval blij om te zien wat wij de eerste helft aan voetbal op de mat hebben kunnen leggen”, vertelde de trainer die Kesly den Haag op aangeven van Youri Duisterhof al na zeven minuten op voorsprong zag schieten. In de eerset helft verdubbelde Wessel Meiring de score nog.

De tweede helft was qua niveau een stuk minder, maar daar maalde na de drie punten niemand meer om. ,,We hadden inderdaad vijf wedstrijden op rij niet meer weten te scoren. Wat dat betreft hebben we zaterdag een hele negatieve serie weten te doorbreken. Het is ook fijn, omdat wanneer je tegen nog meer zeperds aanloopt het er niet prettiger op wordt. We hebben zaterdag dicht bij elkaar gespeeld en vanuit de omschakeling hebben we geprobeerd om ze pijn te doen.” Op zich zag Twisker ook in de rol van Duisterhof aan de rechterkant van het veld een positieve rol. ,,Hij heeft daar natuurlijk niet vaak gespeeld dit jaar, maar we zijn in ons aanvalsspel wel gevarieerder geworden.”

Waar Ter Leede de oplossing gedurende de wedstrijd al snel zocht in het spelen van de lange bal, wilde Sportlust ’46 er bij een onderschepping al snel uitkomen om op die manier de thuisploeg pijn te doen. ,,In de eerste helft moesten we de wedstrijd ook in het slot gooien, maar daar slaagden we niet in. Nu is het kijken of we weer aan een serie kunnen gaan bouwen. Wedstrijden als tegen SteDoCo en Sparta Nijkerk zijn ook niet per se wedstrijden die je zomaar wint. Nu komen we tegen ploegen te spelen die meer onderin staan. Dat wordt niet per se gemakkelijker, maar we hopen dan verdedigend minder weg te geven en aanvallend meer te brengen.”

Ter Leede – Sportlust ’46 1-2 (0-2) 7. Kesly den Haag 0-1, 22. Wessel Meiring 0-2, 61. Julian van der Kwaak 1-2

Sportlust ’46: Romero Antonioli; Youri Duisterhof, Laurens van der Voort, Thomas Heideman, Sanny Monteiro, Martijn Jansen; Kesly den Haag, Marley Berkvens, Yuval Chekley; Wessel Meiring, Remco de Weerd.