sportlust46-sliedrecht_29-sep-2018_0093

Sportlust ’46 blijft achter in mineur

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Sportlust ’46 is tegen een nieuwe zeperd aangelopen. In eigen huis werd een 1-0 voorsprong in de tweede helft weggegeven en keken de mannen van Patrick Loenen na negentig minuten tegen een 1-2 nederlaag aan. De ploeg heeft daarmee zijn start gemist.

Herman Busscher schilderwerken

De teleurstelling was groot toen de ploeg van het hoofdveld afdroop. De feestelijke opening van de nieuwe kleedkamers stond zo’n twee uur later in schril contrast met de gemoedstoestand van de spelers. Bij Sliedrecht was men dronken van geluk en terwijl de gastheren hun zonden binnenskamers overdachten klonk luidt gezang uit de kleedkamer van de opponent. Het ‘shirt uit en zwaaien’ strooide nog extra zout in de wonden.

De wedstrijd startte nog goed voor de eersteklasser uit Woerden. Na negen minuten bewerkstelligde men een voorsprong en zodoende leek de wedstrijd al vroeg de juiste kant op te vallen. Echter bleek de realiteit weerbarstiger. “In de eerste helft denk ik dat we de wedstrijd volledig onder controle hadden. We maakten een doelpunt, we stonden verdedigend goed en ook aan de bal waren we goed”, aldus trainer Patrick Loenen. dit alles leidde tot de voorsprong, maar nadat Sliedrecht op gelijke hoogte kwam, was bij Sportlust ’46 het einde zoek.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen VV Montfoort heeft Loenen zijn ploeg op enkele plekken gewijzigd. Opvallendste wijziging vormde die van de keeperspost. Michael de Leeuw nam de plek van Fabian van Jaarsveld over, daarnaast ontbraken zaterdag Luke Molkenboer, Nick Verhagen, Deen van Embricqs en Ali Yilmaz in de basisopstelling. “Noodgedwongen, tactisch noem het maar op. Ik heb verder geen zin om daar verder over uit te weiden. Het gaat om de inhoud van de wedstrijd”, wilde Loenen daarover na afloop niet teveel kwijt.

“Uiteindelijk was er nog niet heel veel aan de hand. Eigenlijk valt de goal vanuit het niets en doen we met name aan de bal alles anders. Steeds als we de bal veroverden, probeerden we deze direct weer voorin te krijgen, maar soms moet je ook een bal vasthouden voordat je weer voorin komt”, weet Loenen. Even later viel ook nog de 1-2 uit een strafschop en zodoende werd de wedstrijd uit handen gegeven. “Dat doe je natuurlijk niet bewust, maar het lijkt er wel op dat we niet de kwaliteiten hebben om op de juiste momenten de juiste dingen te doen. Wij zijn het na de gelijkmaker kwijt, zo simpel is het “, analyseert Loenen.

Chemdry Spanjerberg

Na twee speelronden staat Sportlust ’46 zodoende op een schamel punt. Iets wat voorafgaand aan het seizoen niet verwacht was. “Dat is inderdaad de realiteit, maar ook een open deur”, vertelt Loenen. Volgende week zal de ploeg zich moeten revancheren in duel met Oranje Wit uit Dordrecht.

Sportlust ’46 – Sliedrecht 1-2 (1-0) 9. Patrick Lopes Martins da Veiga 1-0, 52. 1-1, 79. 1-2

Sportlust ’46: Michael de Leeuw; Martijn Jansen, Mike Verhagen, Rory van Gulik, Lars van der Plank; Robin Demeijer, Zakaria Issarti, Mauro Francken; Patrick Lopes Martins da Veiga, Remco de Weerd, Mark van der Weijden.