Quick Boys - Sportlust 46 20-09-2022 Arie Verhagen

Sportlust ’46 bekert na zinderend slot door: ,,Zeker niet minder recht op overwinning dan QB”

Dinsdagavond nam Sportlust ’46 het in de laatste kwalificatieronde voor de KNVB-Beker op tegen het Katwijkse Quick Boys. Het elftal van Jochem Twisker zorgde voor een daverende stunt door met 1-2 te winnen bij de ploeg die een niveau hoger acteert.

Het feest kon losbarsten toen Mo Bendadi in minuut 95 de bal tegen de touwen wist te koppen. Op een puntgave voorzet van de uitstekend spelende Wessel Meiring, twijfelde de spelmaker geen moment. Met de zijkant van het hoofd raken en vervolgens met een buikschuiver richting de hoekvlag om onder zijn medespelers bedolven te worden. Trainer Jochem Twisker aanschouwde de vreugdetaferelen tijdens de wedstrijd en na afloop met een tevreden blik. ,,Het is toch mooi dat ze zich zo belonen? Dit geeft natuurlijk een boost.”

,,Nee, deze overwinning is niet gestolen. We hebben alleen in de laatste twintig minuten onder druk gestaan, maar we hebben in die fase ook geen kans weggeven. Ik denk niet dat Quick Boys heel geweldig speelde, maar dit geeft wel ruimte voor de competitie”, aldus Twisker die in de eerste helft wel zag dat op dit niveau kleine foutjes direct worden afgestraft. Zo kon middenvelder Bram Franken de Katwijkers op een voorsprong zetten. In de tweede helft stelde Ahmad Abdallah al Mahdi orde op zaken door vanaf de punt zestien de bal genadeloos in de winkelhaak te schieten. Een simpelweg schitterende treffer. Na vijf minuten blessuretijd sloeg invaller Mo Bendadi alsnog toe met een kopbal.

,,De potentie waar we het vaker over hebben gehad, blijkt er dus ook echt te zijn. We konden tegen deze tegenstander voetballen goed mee. Ondanks dat we in de laatste twintig minuten onder druk stonden, hebben we geen grote kansen weggegeven. De winnende treffer kwam uiteindelijk uit het niets, maar dit was voor ons wel loon naar werken.” Vrijdagavond gaan de Woerdenaren dus mee de koker in voor de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi. ,,Laat die tegenstander maar niet te mooi zijn. Voor de club is zo’n thuiswedstrijd wel erg mooi natuurlijk, maar je wil er namelijk ook niet te hard af. Hier ben ik nog helemaal niet mee bezig. We hebben heel veel goed gedaan en hadden zeker niet minder recht op de overwinning dan Quick Boys. Exact, we hebben gewonnen zonder extreem veel mazzel nodig te hebben.”