190325-gijs-nederlof-kamerik-moerkapelle

Spannend slot voor VV Kamerik?

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

VV Kamerik kan de komende periode nog een aantal wedstrijden spelen waarbij het met extra spanning in het lijf kan voetballen. Wedstrijden waarin het er nog om gaat. De ploeg heeft zich weer in een prima positie gemanoeuvreerd om aan het einde van het seizoen nog een paar extra wedstrijden te spelen.

Wederom liet VV Kamerik zien dat het een gevaarlijke outsider is in de strijd om de tweede plek. Het elftal is niet de ploeg met de meeste kwaliteiten in de top van de competitie, maar misschien kent de ploeg wel de sterkste wil om wedstrijden te winnen. Ook zaterdag liep het in de eerste helft niet, maar slaagde de ploeg er in samenspraak met trainer Patrick de Ruijter wel in om het tij te doen keren. ,,Ik ben een trainer die alles samen met de jongens doet”, aldus De Ruijter.

,,Met een schuin oog kijken we naar de periode en dat moeten we nu ook doen vind ik. Volgende week spelen we tegen Rijnstreek en als we die winnen dan staan we op negen punten na drie wedstrijden. Welgeteld vier punten voor op de ploeg die dan volgt”, rekent De Ruijter vast voor. Ook Gouda heeft negen punten verzameld, maar vanwege het aanstaande kampioenschap en al ene periodetitel op zak hebbende kan er buiten die ploeg om gerekend worden.

In de eerste helft zat VV Kamerik niet lekker in het duel. Jelle Das schoot zijn ploeg nog op voorsprong, maar uiteindelijk was het duidelijk dat ook Moerkapelle zich niet onbetuigd liet. Via een binnengeschoten strafschop van Michael Koolhaas was de ruststand bereikt. Na rust liet Jelle Das zien dat hij nog altijd over voldoende kwaliteit beschikt en trof nog tweemaal doel.

,,Het ging niet zo gemakkelijk en zeker in de eerste helft was mijn ploeg onherkenbaar, zeker wanneer we nog eens naar de wedstrijd van vorige week kijken”, aldus de trainer. En wanneer dat soort wedstrijd ook gewonnen worden. ,,Tja, ik denk dat we ook voor de periode moeten gaan. Dat is toch ook het mooiste? Om ergens voor te spelen. Nu heb je de mogelijkheid om elke wedstrijd met wat extra spanning en adrenaline te spelen”, geniet De Ruijter nu al van de komende wedstrijden.

VV Kamerik – Moerkapelle 5-1 (1-1) 40. Jelle Das 1-0, 43. Michael Koolhaas (str.) 1-1, 60. Jelle Das 2-1, 65. Jelle Das 3-1, 75. Luuk van Schaik 4-1, 90. Jelle de Wit 5-1

VV Kamerik: Robert de Wit; Luuk van Schaik (Jelle Ruis), Eduard Kooijman, Tim Maarleveld, Roy Hutchinson; Jelmer Knijff, Bas Koren, Wolther Kassies; Remco de Wit, Jelle Das (Jelle de Wit), Jelle den Boer (Michel van Schaik).