Gerwin Verlaan in duel

Siveo ’60 zeker van tweede plek

Siveo ’60 heeft zich middels een 2-0 overwinning op Aarlanderveen verzekerd van de tweede plek in de competitie. Hiermee neemt het voor de derde keer op rij deel aan de nacompetitie. De overwinning tegen Aarlanderveen kwam, ondanks de betere ploeg te zijn, niet gemakkelijk tot stand. De uitwedstrijd tegen Aarlanderveen verliep evenzo moeizaam.

Het was in de heenwedstrijd een saaie bedoeling. Op een zeer slecht veld had het Zegveldse Siveo de grootst denkbare moeite met het povere Aarlanderveen. In de thuiswedstrijd ging het andermaal niet gemakkelijk tegen de verdedigende opponent. Juist in wedstrijden wanneer de tegenstander de kont in de krib gooit, hebben de Zegvelders het relatief lastig. De wedstrijd wordt dan altijd wel winnend afgesloten, zo ook zaterdagmiddag, maar gemakkelijk is het nooit.

“De tweede helft was wel aardig van onze kant. Wanneer een tegenstander zo verdedigend speelt dat moet je de balcirculatie goed doen, het spel maken, maar ook het tempo hoog houden. Dat deden wij de ene keer goed en de andere keer minder goed,” aldus trainer Herman Verrips. Het is een van de facetten dat Siveo in dit soort wedstrijden de moeilijkheden bezorgd. Bij vlagen kan het prima voetballen tegen dergelijke tegenstanders, maar dit wordt niet altijd de volle negentig minuten volgehouden.

Net als in de uitwedstrijd hield ook nu Siveo de tegenstander lang in leven. Het verzuimde om snel de bevrijdende tweede treffer te maken. “Net als in de uitwedstrijd moesten wij sneller de volgende treffer maken. Dat is een leerpunt van ons, want dat doen wij vaker niet op tijd.” Het is een zeer lastig aspect om binnen een elftal te verbeteren. Des te meer omdat het een mentale kwestie betreft. “Dat kunnen we verbeteren door het besef te ontwikkelen dat we resoluter en overtuigender voor de goal moeten zijn. Je hoeft de bal er niet altijd in te lopen. Hem er van een afstand inschieten is net zo lekker.”

Uiteindelijk was het, wie anders, Stef Kuijer die de 2-0 binnen werkte in minuut 82. Vlak voor het half uur was het al Jasper de Kruijf die de ploeg op voorsprong bracht. De komende weken zullen de wedstrijden nog van belang zijn tegen OVS Oudewater en VV Kamerik. De tweede periode kan nog gewonnen worden en de ploeg wil met een goed gevoel richting de nacompetitie.