Siveo '60 - Bodegraven PR Siveo '60

Siveo ’60 wint wederom ruim: ,,Niet meer naar ranglijst kijken, dat ging niet goed”

Na de ruime overwinning op Bodegraven sluit Siveo ’60 weer gedecideerd aan bij de subtop. De ploeg van Koos van Zoest speelde een moeizame eerste helft, maar liep in de tweede helft over de tegenstander heen.

Na een ruime zege op Sportief, werd zaterdag ook Bodegraven aan de zegekar gebonden. De ploeg van Koos van Zoest laat in dit soort wedstrijden steeds meer zien dat ze goed kunnen voetballen en een van de ploegen zijn die net onder topploegen thuishoren. Een positie die ook correspondeert met de huidige plek op de ranglijst, alhoewel trainer Koos van Zoest daar niet heel graag naar kijkt. ,,Laten we daar maar niet meer naar kijken, want dat is de vorige keer niet heel goed bevallen. Eerst maar eens van deze overwinning genieten en dan de goede en slechte dingen meenemen. Dan wacht zaterdag namelijk weer Zwammerdam en dan wordt duidelijk of we in de marge voetballen of dat we serieus mee gaan doen”, aldus Koos van Zoest.

Tegen Bodegraven ging het in de tweede helft een stuk soepeler dan in het eerste bedrijf. De Zegvelders slaagden er namelijk niet in om de pauze met een voorsprong te bereiken. Waar Gerwin Verlaan al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0 voorsprong zorgde, kwam Bodegraven op slag van rust langszij. Mitchell van der Tier schoot een strafschop binnen. ,,We begonnen wederom goed, maar zakten terug naar een bedenkelijk niveau. We wisten ook dat bij hun na zestig minuten de pijp leeg is. Als je dan gewoon blijft voetballen en normale dingen blijft doen, dan ga je ook kansen krijgen.”

Vrij snel na rust was er weer een voorsprong die mede door Lucas Vermeij naar een veilige marge werd getild. Voor volgende week moeten in ieder geval de mindere punten verbeterd worden. ,,We waren namelijk slap in de passing en in de organisatie verslapten we. Je moet ook zorgen dat je goed staat in de organisatie. Anders wordt elke bal die je verliest gevaarlijk, omdat die zo in de ruimte achter onze verdediging gespeeld kan worden”, aldus Van Zoest die ook ziet dat dit juist de kracht is van toekomstig tegenstander Zwammerdam.

Siveo’60-Bodegraven 6-1 (1-1) 1-0 Gerwin Verlaan, 1-1 Mitchell van der Tier, 2-1 Verlaan, 3-1 en 4-1 Lucas Vermeij, 5-1 Ricardo Würsten, 6-1 Rick Wilbrink

Siveo ‘ 60: Erik Streng; Marc Hageman, Vincent Blok, Marnix Hoogendoorn; Niek van der Wagt; Gertjan Brak, Sven van der Plank, Luuk Bregman, Ricardo Würsten; Erik Verlaan, Gerwin Verlaan.