190312-sportief-siveo-60

Siveo ’60 verweert zich kranig

Siveo ’60 verweerde zich kranig, maar dat was niet voldoende om een resultaat over te houden aan het thuisduel met Alphense Boys. De ploeg van Koos van Zoest moest met 1-3 buigen.

Even leek het er bij Siveo ’60 op dat de ploeg een mooi resultaat zou boeken tegen Alphense Boys. De ploeg van Koos van Zoest stond bij rust nog op een 1-1 gelijke stand. Na rust liepen de Alphenaren toch nog uit naar een 1-3 overwinning, maar de Zegvelders konden laten zien dat ze aardig partij konden bieden in de eerste helft. ,,Dit was een van de betere ploegen, al dan niet beste ploeg, uit de afdeling. Dan denk ik dat we redelijk positief kunnen zijn over wat wij hebben laten zien”, was Van Zoest duidelijk.

De wedstrijd begon nog moeizaam voor de Zegvelders. De ploeg zag dat Mustapha Yachou de score na vier minuten opende in Alphens voordeel. Uiteindelijk knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd en was het Luuk Bregman die met een vrije trap de stand weer gelijk trok. ,,In de eerste helft herstelden wij ons prima van de vroege achterstand. Verdedigend stond het goed. Bij vlagen hebben we laten zien dat we ook goede aanvallen konden opzetten. Ook in balbezit hebben we goede dingen gedaan”, was de oefnemeester tevreden met de prestaties van zijn team.

In de tweede helft pakte Alphense Boys snel door en stond al snel een 1-2 voorsprong op de borden. Dat kon door Siveo ’60 niet meer gerepareerd worden. Alphense Boys liep uiteindelijk nog uit naar een 1-3 overwinning. ,,Met hun individuele, technische bagage slaagden zij er in om het verschil te maken”, wist de oefenmeester.

,,Je wil altijd winnen, maar we moeten ook kijken naar dat wat de tegenstander doet. Wij zitten nog in de opbouwfase en dan was het dus helemaal niet zo slecht.”

Siveo ’60 –  Alphense Boys 1-3 (1-1) 3. Mustapha Yachou 0-1, 33. Luuk Bregman 1-1, 48. Stojan Cekic, 80. Mustapha Yachou 1-3

Siveo ’60: Mats van Doornik; Erik Verlaan, Marc Hageman, Patrick de Jong, Gertjan Brak (Mark Heemskerk); Luuk Bregman, Sjoerd Blonk, Martijn Verlaan; Jasper Stolwijk (Lucas Vermeij), Wesley Voorend, Luuk Blonk (Ivo de Boggende)