siveo-60 PR

Siveo ’60 start goed tegen degradant

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft Siveo ’60 een punt weten te behalen tegen degradant Zwammerdam. Daarmee is de start van het seizoen voor de Zegveldse vierdeklasser in ieder geval geen tegenvaller.

Het was een wedstrijd dat eigenlijk wel een gelijkspel verdiende”, was Van Zoest eerlijk over de verhoudingen die hij zaterdagmiddag in het veld zag. ,,Ik moet zeggen dat wij de betere kansen kregen, maar dat Zwammerdam het overwicht in het veld had.”  Het was dan ook niet voor niets dat het treffen tussen de twee ploegen in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Het was Martijn Verlaan die vlak voor rust de Zegvelders op een voorsprong bracht. Na rust hield de ploeg lang stand. Toch was het zo’n tien minuten voor tijd Mitchell Bons die de Zwammerdamse ploeg weer terugbracht in het duel. ,,Het is dan zuur dat de goal laat valt. Maar goed, zoals ik al aangaf is een gelijkspel wel terecht als je de kansen tegenover de veldverhoudingen wegstreept. Vlak voor rust kregen wij wel drie grote kansen. Uiteindelijk probeer je in de tweede helft de voorsprong vast te houden. Dat lukte dan tot tien minuten voor tijd.”

,,Voor Siveo ’60 is dit denk ik een prima start. Zwammerdam is toch een degradant uit de derde klasse. Zij hebben ook een prima bekercompetitie achter de rug waarin wij nog wat zoekende waren. Dan is het een prima resultaat.”  Tegelijkertijd zag Van Zoest niet alleen een resultaat waarover hij tevreden kon zijn, maar ook de progressie die de ploeg doormaakt was voor de oefenmeester een welkome opsteker. ,,Je bent altijd op zoek naar de zwakke punten en het verbeteren van die punten. Ik denk dat we zaterdag een wedstrijd hebben gespeeld waarmee we verder kunnen. Uiteindelijk zit de voetballerij ook zo in elkaar. Het verminderen van fouten en verbeteren van het spel.”

Zwammerdam – Siveo ’60 1-1 (0-1) 44. Martijn Verlaan 0-1, 81. Mitchell Bons 1-1

Siveo ’60: Mats van Doornik; Erik Verlaan, Patrick de Jong, Marc Hageman, Gertjan Brak; Sjoerd Blonk, Martijn Verlaan, Luuk Bregman; Jasper Stolwijk (Lucas Vermeij), Wesley Voorend, Luuk Blonk.