Siveo '60 vs Excelsior

Siveo ’60 noteert gelijkspel tegen buurman: ,,Hij is inderdaad goed bezig”

Siveo ’60 wist tegen de buren van NSV ’46 een punt te behalen. De ploeg van Koos van Zoest speelde met 2-2 gelijk. Een puntendeling die pas in de slotfase tot stand kwam. Vaker komt het dit seizoen al voor dat een wedstrijd in de slotfase beslist wordt. ,,Qua tijd was dit inderdaad wel een gelijkspel dat op het nippertje werd behaald”, aldus trainer Koos van Zoest.

Hemelsbreed liggen de sportparken van de twee verenigingen slechts zeven kilometer van elkaar af. Een duel tussen twee kemphanen die tijdens het duel in evenwicht bleef. Wederom liet Siveo ’60 zien behoorlijk mee te kunnen met het spel in de top van de vierde klasse.  ,,Wij speelden niet zo heel best. Het is alleen wel zuur dat, ondanks dat we het aangaven, een goal tegen kregen vanuit vrije trappen rondom de zestien meter. Dat benadrukten we nog”, vertelde Van Zoest. Hij zag dat Cas van der Hoorn tien minuten voor rust van zo’n moment profiteerden. Vier minuten zette Lucas Vermeij na een goede aanval de stand weer gelijk.

De stand was bij rust dus gelijk aan hoe het wedstrijdbeeld was. Een evenwichtig duel waarbij beide ploegen eenmaal tot scoren kwamen. Menno de Jong, oud-doelman van onder meer Sportlust ’46, zette als veldspeler de Noordenaren weer op voorsprong .,,De bal werd van richting veranderd en onze doelman Erik Streng kon er toen niets meer aan doen. Wij gingen opportuner spelen en mede daardoor wisten wij in de slotminuten de gelijkmaker te maken”, zag Van Zoest. Ricardo Würsten sloeg toe en dat deed hij al vaker dit seizoen. ,,Hij is inderdaad goed bezig. Een gelijkspel was ook prima tegen een dito tegenstander.”

Siveo ’60 – NSV ’46 2-2 (1-1) 36. Cas van der Hoorn 0-1, 40. Lucas Vermeij 1-1, 51. Menno de Jong 1-2, 89. Ricardo Würsten 2-2.