Siveo '60 - Perkouw - PR Siveo '60

Siveo ’60 laat punt liggen in Berkenwoude: ,,Dan moet je drie punten pakken”

Siveo ’60 pakte tegen Perkouw een keurige 0-2 voorsprong bij de nummer drie van de ranglijst, maar gaf die voorsprong in de slotfase van de wedstrijd uit handen door een strafschop en een ziedend schot in de krusing. Zo bleven de Zegvelders achter met een punt in plaats van drie.

Het was zaterdagmiddag flink balen voor Siveo ’60 nadat de ploeg een 0-2 voorsprong in de slotfase van de wedstrijd uit handen gaf. Gerwin Verlaan had na dik een uur voetballen de tweede van de middag tegen de touwen schoot, toen Perkouw de rug rechtte. ,,Dit is zuur omdat we een 2-0 voorsprong weggeven, dat in de slotfase van de wedstrijd gebeurt en het ook nog onverdiend is denk ik”, aldus trainer Jos Verweij. ,,Vanuit het niets de 2-1. De bal werd onhoudbaar de kruising in geschoten. Uiteindelijk kregen we vijf minuten voor tijd nog een strafschop tegen.”

Eerder in de wedstrijd hadden de Zegvelders juist een aantal mooie kansen bij elkaar gespeeld. ,,In de eerste helft hadden we goede zaken moeten doen. We hadden ze in de tang en vanuit vier echt goede kansen hadden we meer moeten scoren. In de tweede helft waren wij wat dominanter en gaven echt amper wat weg. Dan moet je gewoon met drie punten van het veld af stappen.” Het is dit jaar niet de eerste keer dat de Zegvelders met minder de kleedkamer opzoeken dan op basis van het wedstrijdbeeld verdiend zou zijn. ,,Dat was bijvoorbeeld ook al tegen Cabauw het geval.”

,,Maar dan heb ik nog liever het op deze manier dan wanneer je een wedstrijd verliest waarbij je denk dit was ook nog eens slecht. Als je op deze manier nog een keer deze wedstrijd speelt dan heb je meer kans op drie punten, want we haalden gewoon een goed niveau.”

Perkouw – Siveo ’60 2-2 (0-1) 9. Erik Verlaan 0-1, 65. Gerwin Verlaan 0-2, 75. 1-2 Mark van der Laan, 83. Arno Verbree 2-2

Siveo ‘60: Erik Streng, Teun Vroege, Niek van der Wagt (Vincent Blok), Jasper de Kruijf, Gert-Jan Brak; Rick Wilbrink (Rob Hoogeveen), Sven van der Plank, Luuk Bregman; Gerwin Verlaan, Erik Verlaan, Lucas Vermeij (Luuk Blonk).