180924-vv-montfoort-sportlust-46

Schreuder: “Ik had het idee dat wij hem wel gingen winnen”

De mannen van VV Montfoort reisden afgelopen zaterdag af naar het Gorinchemse GJS. De thuisploeg bood in de eerste helft veel tegenstand maar had in de tweede helft uiteindelijk niks meer in te brengen, Montfoort speelde sterker aan de bal en wist uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Tekst: Ino Wegerif

VV Montfoort stond, evenals GJS, met een punt uit twee wedstrijden niet waar het had willen staan. Uit winnen bij GJS was daarom waar het team van Bart Schreuder voor ging.

Montfoort opende de wedstrijd sterk maar kwam niet vaak door de verdediging van GJS heen dat goed verdedigde en vanuit daar probeerde druk te zetten en te voetballen. De kansen die VV Montfoort wel kreeg waren goed én duidelijk was dat de ploeg vol voor de winst ging daar waar met wellicht wat geluk voor GJS de ruststand met 0-0 in ging. Trainer Bart Schreuder ervoer de wedstrijd iets anders. “Je zag dat het aan beide kanten rommelig was, vanuit onze kant was het vooral vanaf de zijkanten rommelig. Het tempo lag hoog, dan maak je wat meer fouten. Ze zetten veel druk en dan moet je proberen vast aan de bal te zijn, dat lukte niet echt.”

Na rust zette de ploeg uit Montfoort aan en het duurde niet langer dan een minuut voor de 0-1 in het doel lag. Na een goede aanval combineerde Denny van Loen samen met Nick Koppers die uiteindelijk aan de rechterkant vrij kwam en alleen voor de keeper stond, hij schoot de bal zuiver binnen.

Lang mocht de voorsprong niet duren want zes minuten later werd de gelijkmaker binnengeschoten. Trainer Schreuder: “Het was een mooi uitgespeelde aanval van hun kant, maar gelukkig kantelde het wedstrijdbeeld toen onze kant op, die treffer van GJS was gewoon mooi gespeeld, dan moet je verder en ik had daarna ook wel het idee dat wij de wedstrijd zouden gaan winnen.”

Het doorzetten heeft VV Montfoort al eerder gekarakteriseerd deze competitie en ook nu bleven de koppen omhoog. VV Montfoort kwam snel terug en in de 58ste minuut stond Roel Schirra vrij voor het doel maar de scheidsrechter had al gefloten voor het neerhalen van Denny van Loen in de zestienmeter. Denny ging zelf achter de bal staan en schoot hem feilloos binnen  in de rechterkruising. Het doelpunt betekende dat van Loen in alle drie de competitiewedstrijden tot nog toe, scoorde. Een belangrijke speler dus, zo ondervind ook trainer Schreuder na de vraag of van Loen onmisbaar is: “Nou onmisbaar, Denny heeft een belangrijke rol. Hij en ook andere spelers zijn met hun persoonlijkheid erg belangrijk. Ze pakken dingen op en steunen het team steeds meer, dus daar zijn we blij mee.”

VV Montfoort bleef doorgaan en toen in de 82ste minuut nog een tweede gele kaart werd gegeven aan een speler van GJS leek de overwinning definitief. Door het wegvallen van een speler was het in theorie makkelijker voetballen en na wederom een fraaie strakke aanval werd in de 86ste minuut de 1-3 binnengeschoten door aanvaller Miquel Ballo, waardoor Montfoort de wedstrijd op slot gooide.

Volgende week neemt Montfoort het thuis op tegen Geinoord Nieuwegein, deze ploeg staat na drie wedstrijden nog op nul punten. Doelman Robin Vianen zal uitblijven tijdens dit duel, de verwachting is dat hij een maand  niet aan spelen komt, zijn vervanger is Johan Verkerk die zaterdag ook bewees dat hij een zeer goede doelman is. Van Nicky Besamusca wordt verwacht dat hij deze week weer meetraint en kan spelen.

VV Montfoort: Johan Verkerk, Kevin Quint, Mike van Oostrom, Don Mimpen, Chris Resida, Nick Koppers; Roel Schirra, Bilal Laouikili; Miquel Ballo, Denny van Loen, Bart Roeloefs

GJS Gorinchem – VV Montfoort 1-3 (0-0) 46. Nick  Koppers 0-1, 52. Jan-Paul Nieuwersteeg 1-1, 58. Denny van Loen (str.) 1-2, 86. Miquel Ballo 1-3