Floris Mulder vs VV Goes

Schlemiel van de week Mulder: ,,Het waren tien mooie minuten”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Zaterdagavond duurde de wedstrijd voor Floris Mulder slechts tien minuten. De centrale verdediger kreeg de rode kaart gepresenteerd nadat hij de doorgebroken Sylvio Hage vloerde. Een flinke domper voor de speler die de afgelopen seizoenen met veelvuldig blessureleed te kampen had. ,,Dit scenario had ik inderdaad niet voor ogen.”

Met een gezicht vol ongeloof zocht Mulder de zijlijn op. Even had hij nog hoop toen de grensrechter zijn vlag omhoog stak, maar die hoop bleek ijdel te zijn. Mulder mocht gaan douchen en wacht een schorsing van een wedstrijd of twee. ,,Zuurder kon ik niet beginnen na de periode van blessures. Nou ja, dan hadden we het duel ook nog verloren. Het stomme was ook nog dat Patrick Loenen dus aangaf dat je in zo’n situatie de aanvaller gewoon moest laten lopen. Dit was voor mij een reflex. Hij kruist voor mij langs en ik raak hem aan. Toen ik het fluitje hoorde wist ik genoeg. Ik kon het niet geloven. Echt puur ongeloof. Dat dit zou kunnen gebeuren kwam niet eens bij me op. Het is ook oliedom. Het is ook niet eens een gedachte om je poot uit te steken.”

Mulder had net een periode van veelvuldig blessureleed achter zich gelaten. Eerst zat er een los stukje bot in zijn enkel, waardoor elke bal die hij op zijn wreef nam pijn deed. Het duurde een paar maanden, waarna hij te snel de intensiteit opvoerde en met achillespeesklachten liep. Ook dat duurde langer dan hij vooraf durfde te bevroeden. Dat in combinatie met de gestopte competities in verband met corona maakte dat Mulder dus al snel een twee jaar buitenspel stond. ,,Ik was al blij weer te kunnen voetballen. Of het nu goed was of niet. Daar moest ik ook niet te lang in blijven hangen, maar het voelde al snel goed.”

Lees verder: Loenen ontevreden over optreden: ,,Ik gaf voor de wedstrijd nog aan: laat hem lopen”

De dag begon voor Mulder nog zo goed, toen hij wist te mogen voetballen. Het gevoel betekende veel. ,,Het muziek bij de warming-up leverde mij weer echt een goed gevoel op. Dit was het weer. Ik had er zin in. Het waren uiteindelijk tien mooie minuten. Ik mag hopen dat dit het slot van de tegenslag is. Laat voor mij de competitie op wedstrijddag vier beginnen.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods