Schalkwijk: ,,Ze waanden zich in een speeltuin”

Afgelopen weekend won VEP dan wel met 4-3 van GLZ Delfshaven, maar dat bleek niet genoeg voor de volgende ronde te zijn. De ploeg van Ronald Schalkwijk hechtte echter meer waarde aan de overwinning dan dat het treurde om het missen van de volgende ronde.

,,Ach, het is ook niet zo heel belangrijk om door te gaan in de beker hoor. We hebben zeven punten en wederom gewonnen en dat ook nog in een mindere wedstrijd. Dat is voor mij het belangrijkste”, vertelde trainer Schalkwijk treffend. De Woerdense vierdeklasser won zaterdag immers met 4-3 van GLZ Delfshaven. Daardoor kwam het net wat doelpunten te kort voor de volgende ronde van de beker, maar de ploeg toonde ook aan wederom van een achterstand terug te kunnen komen. Tot in de tweede helft stond het namelijk 2-0 voor de Rotterdamse gasten.

In de tweede helft zorgden Jeroen Plug, Lars van der Sluijs, Wessel de Rouw en Joost Brugman voor de ommekeer in het duel. ,,Daarna hadden we nog wel meer kansen op een goal, maar die viel dan uiteindelijk niet. Dan kregen we ook nog een tegen, nou ja. Dat is dan zo. We gaven de treffers ook wel makkelijk weg hoor en hebben er eigenlijk ook wel te weinig gemaakt. Ach, dat was ook wel een beetje de wedstrijd en het was niet zo goed van onze kant”, was Schalkwijk duidelijk over zijn blik op de wedstrijd. Toch overheerste het positieve gevoel over de comeback in het duel.

,,We hebben op deze manier ook wel wedstrijden met 5-0 verloren dus met de comeback was ik erg tevreden. Het had misschien ook wel te maken met het feit dat ze pas om 14:15 kwamen binnenwandelen. Maar goed, ze zijn wel technisch vaardig en ze waande zich een beetje in de speeltuin he. Het lukte niet om de tweede ballen te winnen, maar in de tweede helft waren wij conditioneel sterker.”