peters-jolanda-wouters-sch-44

SCH ’44 staat weer waar het vorig jaar eindigde

SCH ’44 is begonnen waar het vorig jaar eindigde. De ploeg van Renato Dijksterhuis won met 7-1 van WDS en staat weer op de plek waar ze het afgelopen seizoen eindigde. Toch bleef WDS in de eerste helft nog meer bij dan vooraf wellicht verwacht.

Lees verder: Sportlust ’46 capituleert pas in slotfase

Veel bleef gewoon bij het oude. SCH ’44 boekt een ruime overwinning in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Freek van Driel zorgt voor een baken van rust in de ploeg en Joey van Bemmel maakt er weer een stuk of vier per wedstrijd. Het was ook bij de bezoekers bekend. Voordat de wedstrijd en daarmee de competitie begonnen was bracht trainer Willem Lok van WDS zijn felicitaties voor het kampioenschap vast over. ,,Dat is soms wel vervelend hoor”, vertelde Dijksterhuis. ,,In de ploeg zit ook wel een stukje gemakzucht.”

WDS legde zich op zijn beurt niet per se neer bij de nederlaag. Viermaal ging de ploeg zelf de mist in waar SCH ’44 dankbaar gebruik van maakte. ,,Zij hebben ook wel gevoetbald hoor. Dat leverde voor ons ook meer ruimte op dan normaal”, vertelde Dijksterhuis. Al vroeg in het duel kwamen de Harmelenaren dan ook al op een voorsprong te staan. Dion de Langen kwam vrij voor de keeper te staan en behield het overzicht. Hij bediende Jeffrey Buijt die voor zijn eerste treffer in Harmelense dienst tekende. WDS kwam vervolgens nog wel langszij, maar daarna werd de wedstrijd cadeau gedaan. Bij rust stond er al een tussenstand van 4-1 op het bord.

Naast Jeffrey Buijt scoorde Joey van Bemmel drie keer en troffen Dirk Jan Wit en Dennis de Bree een enkele keer het doel. De andere treffer van de Harmelenaren kwam tot stand door een eigen doelpunt. ,,We kregen alleen nog altijd kansen zat hoor. We hadden ook wel het dubbele aantal doelpunten kunnen maken maar goed. WDS liep toch ook wel veel naar voren. Iets dat ik waardeer hoor, daarom krijgen ze ook wat kansen en maken ze ook een doelpunt.”  Al met al was SCH ’44 simpelweg een flinke maat te groot. Het begin is daar weer voor de Harmelenaren.

Lees verder: FC Oudewater gaat vliegend van start

SCH ’44 – WDS 7-1 (4-1) 1-0 Jeffrey Buijt, 2-0 Jos Lodder (eigen doelpunt), 2-1 Thomas Hagoort, 3-1 Joey van Bemmel, 4-1 Dennis de Bree, 5-1 Joey van Bemmel, 6-1 Joey van Bemmel, 7-1 Dirk Jan Wit.