SCH '44 - Dennis de Bree

SCH ’44 maakt in tweede helft gehakt van HMS

Met een overwinning van maar liefst 10-2 zette SCH ’44 een streep onder de voorbereiding. Anders dan de ruime zege doet vermoeden was het niet negentig minuten lang goed voetbal van de Harmelenaren. Bij rust stond het niet voor niets pas 1-1.

Zelden zal een wedstrijd in de tweede helft zo in een plooi zijn gevallen. SCH ’44 kreeg het zaterdagmiddag voor elkaar. De ploeg van Renato Dijksterhuis maakte in het tweede bedrijf gehakt van HMS. De ploeg speelde het elftal gedreven uit elkaar en zag dat de discipline bij de opponent wegviel ,,Ik wist wel dat ze het niet vol zouden houden. Dat kon gewoon niet. Ze stapte continu uit en legden erg veel energie in het verdedigen”, aldus Dijksterhuis.

Tegelijkertijd speelde SCH ’44 niet goed. De ploeg incasseerde te gemakkelijk de tegentreffer en kwam vlak voor rust pas langszij. Joey van Bemmel maakte zijn eerste van zes treffers. ,,Dat was een terechte strafschop”, aldus de trainer. ,,In de rust hebben we wel even de koppen bij elkaar gestoken. Mijn aanvoerder Nick Mansveld gaf ook aan dat we niet goed bezig waren, hijzelf ook niet gaf hij toe. Vond ik ook wel goed van hem”, aldus Dijksterhuis.

In de tweede helft bleef dus weinig overeind van de tegenstand die HMS in de eerste helft bood. ,,We moeten elkaar vooral scherp gaan houden en je ziet dat je het jezelf ook erg moeilijk kan gaan maken. We zullen in de competitie ook wel beter zijn dan verschillende tegenstanders, maar dan kan je ook zomaar in de 80e minuut met 1-0 achter staan. Elkaar scherp houden is dus van belang.”

SCH ’44 – HMS 10-2 (1-1) 0-1, 1-1 Joey van Bemmel (str.), 2-1 Sven van den Bosch, 3-1 Joey van Bemmel, 4-1 Lars van der Plank, 5-1 Dennis de Bree, 6-1 Joey van Bemmel, 7-1 Dennis de Bree, 7-2, 8-2 Joey van Bemmel, 9-2 Joey van Bemmel, 10-2 Joey van Bemmel.