Erwin van der Klis - SCH '44

SCH ’44 laat dik verdiende punten liggen

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Het werd niet de zondag middag waar SCH’44 op gehoopt uit. Uit bij Elinkwijk kwam het team uit Harmelen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het puntenverschil met Soest, de koploper in de competitie, neemt hiermee toe tot drie punten. Een onnodig gelijkspel volgens Ron Stomp.

Tekst: Willem Bastian

SCH ’44 begon niet goed aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren in het voordeel van Elinkwijk dat goed druk wist te zetten op de Harmelenaren. Het drukzetten van Elinkwijk leidde dan in de 7de minuut dan ook al tot het eerste doelpunt van de thuisploeg. Na de snelle achterstand wist de tweedeklasser het wedstrijdbeeld om te draaien. De oefenmeester zag zijn team meer initiatief nemen wat na twintig minute spelen leidde tot de gelijkmaker. ‘Nadat we de 1-1 maakte ging het eigenlijk alleen maar beter en werd het eigenlijk eenrichtingsverkeer.’

Het goede spel zette SCH ’44 voort in de tweede helft. Met aanhoudende druk op de tegenstander wist het team uit Harmelen veel kansen te creëren wat resulteerde tot het tweede doelpunt van de uitploeg: 1-2. Het aanvallende spel zette SCH ’44 voort. Het kreeg veel kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar het team beloonde zichzelf niet, wat een negatief gevolg had. Na de zoveelste aanval van SCH ’44 kwam Elinkwijk uit een snelle counter tot de aansluitingstreffer en het eindresultaat: 2-2. SCH ’44 had in de slotfase nog voldoende kansen om een overwinning mee naar huis te nemen en deed zich hiermee daarom tekort. Toch kwam het ook goed weg aangezien een Utrechtse aanval onterecht als buitenspel werd beoordeeld.

Met het 2-2 gelijkspel ziet SCH ’44 het punten aantal met koploper Soest vergroten tot twee punten. Toch is trainer Ron Stomp niet geheel ontevreden over de wedstrijd. “Op zich was ik wel tevreden over ons veldspel en hoe we Elinkwijk onze wil hebben op kunnen leggen, maar het voelt natuurlijk wel als een verlies.”

SCH ’44: Nick Mansveld; Ivo Roest, Kristiaan van Vliet, Sven van den Bosch, Jevgenij Gromov; Steve Blokland, Dennis de Bree, Giovanni Nicolaas, Oussama Lahri (83. Dirk Jan Wit); Mitch Maas, Raoul Pengel (73. Dion van Spanjen).

Elinkwijk – SCH ’44 2-2 (1-1) 7. Exoce Nkanga 1-0, 30. Mitch Maas 1-1, 46. Jevgenij Gromov 1-2, 77. Annas el Ghannouti 2-2.