Terence Manschot

Piepjonge Manschot: ,,Inmiddels heb ik wel praatjes, maar dat was toen wel anders”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

In het AD/GroeneHart blikten oud-trainer van Ben Rietveld en doelman Terence Manschot uitgebreid terug op het kampioensjaar dat de Woerdenaren in 2008 beleefden. De ploeg behaalde toentertijd op de laatste speeldag van de competitie in een onderling duel met Nieuwerkerk het kampioenschap. 

In het geheugen van Terence Manschot was goed opgeslagen dat hij in aanloop naar de kampioenswedstrijd enorm zenuwachtig was. Als 16-jarig jongetje stond Manschot op het hok. ,,Ik weet nog dat ik enorm zenuwachtig was. Dat was echt niet meer normaal. De oudere jongens die bij de groep zaten, konden nog goed op mij inpraten en gelukkig ging het allemaal volgens plan. Ik keepte uiteindelijk een beresterke wedstrijd.”

De sluitpost, op wiens cv ook ploegen als Sportlust ’46, VV Montfoort, Argon en Loosdrecht prijken, heugde zich nog een duidelijk moment in het kampioensduel waarna hij zeker was van een goede wedstrijd. ,,De bal kwam vanaf de zijkant en vanaf de vijfmeterlijn kon er worden ingekopt. De bal ging naar de kruising”, vertelde hij levendig. ,,De bal ging naar de kruising. Ik weet nog steeds niet hoe ik die bal heb gepakt, maar ik had hem wel. Vanaf toen werden ook alle ballen weggewerkt. We moesten natuurlijk winnen.”  Het scenario was ook zo dat SC Woerden een punt achter Nieuwerkerk stond. Alleen een overwinning was dus voldoende voor het kampioenschap, terwijl dat voor Nieuwerkerk ook met een gelijkspel het geval was.

De zenuwen speelde bij Manschot nog meer en meer op toen hij merkte dat de scheidsrechter van dienst een half uur te laat was. ,,Hij stond namelijk in de file. Je kon bij de jongere spelers zien dat de zenuwen daardoor toenamen. De ervaren krachten waren minder nerveus. Inmiddels heb ik we praatjes, maar dat was toen wel anders.”  Hij verving eerste doelman Nick Mansveld na een rode kaart in een eerder duel. ,,Ik kreeg rood na een ongelukkige botsing met een spits. De scheidsrechter gaf ook aan dat er geen opzet in het spel was. Ik verwachtte dus één wedstrijd schorsing, maar dat werden er drie. Een leerzaam moment, want de vrije trap werd nog binnen geschoten voordat ik in de kleedkamer was. Zoiets is mij nooit meer overkomen.”

Voor trainer Ben Rietveld startte het seizoen vreemd. Cesco Agterberg vertrok naar Saoudi-Arabië en dus moest er een nieuwe oefenmeester voor de groep. ,,Ik werd gebeld door spelers. Het waren voor mij allemaal kennissen en vage kennissen. Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om weer te gaan trainen. Ik zou het voor een week of vijf gaan doen, zodat SC Woerden op zoek kon naar een nieuwe trainer. Uiteindelijk heb ik het seizoen afgemaakt, want dat wilde de groep graag.”

Over dat jaar weet Rietveld nog goed dat de club in de stijgende lijn zat. ,,Ze zaten al een aantal jaar dicht tegen het kampioenschap aan. Toch ging ik er blanco in. Vanuit mijn eigen gevoel ben ik de slag gegaan en dat mondde uit in die kampioenswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Zij hadden de bloemen en muziek al in huis. Ze waren ervan overtuigd kampioen te worden, maar wij haalden de volle buit. Ik vind het hartstikke leuk hier een jaar deelgenoot van geweest te mogen zijn. We hebben mooie ervaringen opgedaan en leuk gevoetbald. Het behalen van de eerste klasse was een primeur, maar de ambities reikten verder. Ze wilden naar de hoofdklasse”, vertelde Rietveld. Ook Manschot was blij bij dit team te horen. ,,Het was natuurlijk de eerste keer dat SC Woerden de eerste klasse haalde. Het was ook een ijzersterk team. Dat werd met het kampioenschap beloond.”

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods