181021-sc-woerden-rijnstreek-jolanda-wouters

SC Woerden schakelt zichzelf bijna uit

Even leek het er op alsof SC Woerden zichzelf uitschakelde in de strijd om nacompetitievoetbal. Een vroege rode kaart en een opgelopen achterstand maakte dat de uitgangssituatie voor de tweede helft niet florisant was, maar toch kon het team de achterstand ombuigen.

SC Woerden doet zijn best om de nacompetitie te behalen en dat heeft het niet meer in eigen hand. De ploeg van Roald Blok en Marco Gerling trof in aanloop naar die doelstelling het Bodegraafse Rohda ’76. Het werd uiteindelijk geen gemakkelijk duel getuige de vroege rode kaart voor Patrick van Zwienen en de uiteindelijke achterstand waartegen het bij rust aankeek. Uiteindelijk bood invaller Ingmar Rollof uitkomst aangezien hij met twee treffers de overwinning voor SC Woerden veilig stelde.

,,Het verliep inderdaad zeer moeizaam en toch begonnen we nog wel redelijk goed”, schetste Roald Blok. ,,Toch kwam Rohda ’76 op 1-0 en toen kreeg even later Patrick van Zwienen zijn eerste gele kaart en niet veel later zijn tweede. De eerste was dan misschien wat zwaar, maar de tweede simpelweg terecht. De scheidsrechter kon niet anders, dus dat was niet heel handig”, vertelde Blok met gevoel voor understatement.

In de rust herpakte SC Woerden zich en kon het zich uiteindelijk herpakken. Eerst was het Eelco Brandes die een strafschop wist binnen te schieten en nadien was het Rollof die het op zijn heupen kreeg. Tussendoor ging doelman Ramon Hoveling nog ernstig in de fout, maar dat werd de ploeg dus niet fataal. ,,Na die fout, gingen we allebei nog voor de overwinning en uiteindelijk pakten wij hem”, aldus Blok.

Uiteindelijk werd de overwinning binnengesleept en dat was voor SC Woerden een prestatie van levensbelang. De ploeg zag concurrent WDS winnen en dus zou het al zo goed als kansloos geweest zijn voor nacompetitie voetbal bij een eventueel gelijkspel. ,,Wij zullen nu zes punten moete ngaan pakken, want anders gaat WDS er met de laatste plek vandoor. We zijn blij dat we nog meedoen, maar het is daarin wel zuur dat we hiervoor punten hebben laten liggen”, aldus Blok.