Sportief - SC Woerden; Jolanda Wouters kees jansen

SC Woerden naar relatief ruime overwinning op Maasdijk: 4-2

SC Woerden heeft zaterdag gewonnen van Maasdijk. De ploeg van Mike Doornkamp won met maar liefst 4-2. Op het eigen hoofdveld was het eerste gevaar voor de bezoekers. Die kwamen dan ook al snel op een 0-1 voorsprong te staan. Doelman Nick Rekers  werd van dichtbij verschalkt. Voor rust deed SC Woerden weer wat terug. Ondanks felle protesten van Maasdijk werd het doelpunt van Berry Hof goed gekeurd.

Onder meer met oud-prof Jeffrey Vlug in de basis incasseerde SC Woerden nog voor rust een tweede tegentreffer. Wederom kon Maasdijk van dichtbij toeslaan. ,,Vanaf dat moment kwamen wij er goed in te zitten”, vertelde trainer Mike Doornkamp na afloop van dat duel. Na zo’n 35 minuten resulteerde dat ook in de gelijkmaker van Leroy Scholman. Vanaf de hoek van het zestienmetergebied verraste hij de doelman in de korte hoek. Hij krulde de bal zo in de linkerbovenhoek.

Na rust was het snel raak. Jeffrey Vlug gebruikte zijn ervaring door de bal vanaf de rechterkant voor het doel te slingeren. De bal was perfect op maat voor Jesper Kleiweg en hij liet dat buitenkansje niet onbenut: 3-2. Even later trof diezelfde Kleiweg de Maasdijkse doelman op zijn pad. Het vizier stond bij Kleiweg nog niet altijd op scherp. Het slotakkoord was voor Ingmar Rollof. Vlak voor tijd schreef hij de 4-2 op zijn naam. Overigens mag de actie van Jeffrey Vlug niet onbenoemd blijven. De nog altijd rappe speler ging zelf diep, omspeelde de keeper en met nog een verdediger in het verder vrij doel legde hij de bal af.