Ruijgrok

Ruijgrok: “Dat gun ik degenen die mij weg willen hebben niet”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Voor Kees Ruijgrok eindigt het seizoen anders dan gehoopt. Ondanks de nog altijd aanwezige kans op het kampioenschap scheiden na afloop van dit seizoen de wegen van ZPC Woerden en Ruijgrok. Na afloop van het laatste competitieduel reageerde de oefenmeester op zijn vertrek. “Ik heb dan wel geen contract getekend, maar het kom eigenlijk wel op ontslag neer”, aldus Ruijgrok.

Na afloop van het duel werd Ruijgrok samen met zijn meiden in het water gegooid. Het staat symbool voor het behalen van een prijs, iets waarop ZPC Woerden nog moet wachten aangezien concurrent De Waterwolf in zijn laatste drie wedstrijden nog punten moet laten liggen. In het geval van afgelopen zaterdag staat het niet alleen symbool voor een eventueel voorschot op de prijs, maar ook voor het afscheid van Ruijgrok. De manier waarop dat werd gedaan doet vermoeden dat het team geen problemen met de trainer had. “Ik heb ook geen probleem met de selectie van dames één.”

“Ik vind het verrassend en bizar. Eerst werd aan mij gevraagd of ik eventueel het herenteam over zou willen nemen, maar twee weken later blijkt dat ze helemaal geen gebruik van mijn diensten willen maken. Het bleek dat er bij leden van het tweede damesteam  zijn die moeite hebben met mijn manier van handelen”, aldus Ruijgrok.  De lezing van ZPC Woerden is in dit opzicht anders. “De keuze om niet met Ruijgrok door te gaan wordt gedragen door de gehele selectie en niet door slechts een selectief gedeelte.”

Ruijgrok kan moeilijk leven met het besluit dat door de waterpolocommissie is genomen. “Ik ben kwaad, heel kwaad eigenlijk. Ik heb jarenlang hier gespeeld en mij ingezet voor de club en om dan op zo’n manier afgeserveerd te worden vind ik jammer en triest.” Uit de uitspraken blijkt dat de pijn diep zit. “Ik weet ook niet wat er aan de hand is. Ik had ook drie weken geleden kunnen zegen dat ik stop, maar dat gun ik de mensen die mij weg willen hebben niet.”

Vanuit de waterpolocommissie wordt, bij navraag, duidelijkheid gegeven over de reden waarom men heeft besloten om afscheid te nemen van Ruijgrok. “Hij heeft zich altijd enorm ingezet voor de damesselectie en dat wordt binnen de club erg gewaardeerd. Echter verliep de communicatie met Ruijgrok niet op alle fronten zoals gewenst. Om dit te verbeteren hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden, maar helaas hebben deze niet het gewenste effect gehad. De moeizame doorstroming van de jeugd en de verwachting dat hierin het komende seizoen geen verbetering in op zou treden was tevens een punt van zorgen.”

Voor Ruijgrok is het in ieder geval klaar. “Ik heb er een punt achter gezet en zal ook geen training meer gaan geven in het restant van dit jaar. Het eerste damesteam was net zo verrast als ik. Ik vind het gewoon gek en jammer. Ik zeg wat ik wil en heb al wel wat ideeën van volgend jaar naar buiten gebracht en misschien dat men toen dacht, daar moeten we vanaf”, vraagt Ruijgrok zich hardop af. Duidelijk is in ieder geval dat de club op zoek gaat naar een nieuwe trainer voor hun eerste damesteam.

Foto: Justin Egberts

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods