VTC Woerden dames - Marsha de Kwaadsteniet

Roede: ,,Deze tegenstanders was een mooie graadmeter voor ons”

Vorig jaar moesten de dames van VTC Woerden tot in november wachten op hun eerste overwinning. Nu is het begin oktober al raak. Zaterdagmiddag moest Leython er namelijk met 3-2 aan geloven. Hernieuwd vertrouwen en een lekkere overwinning, de start is goed te noemen voor de dames van VTC Woerden.

Lees verder: Korstanje: ,,Dat is niet goed voor ons hart hoor”

De overwinning van de dames is ronduit knap te noemen. Het team keek na twee sets volleyballen namelijk tegen een 2-0 achterstand aan en daarom leek de ploeg af te steven op wederom een pijnlijke nederlaag. Echter, het tij werd gekeerd en de drie daaropvolgende sets werden winnend afgesloten. Nog veel belangrijker dan de punten lijkt het een boost voor het zelfvertrouwen te zorgen. ,,Eigenlijk wilden we de trend van het verliezen van wedstrijden al na de eerste set omgooien, maar de tweede set wisten we net niet te winnen”, vertelde trainer Joost Roede.

Juist die eerste set kon ervoor zorgen dat de dames een flinke mentale dreun kregen. Slechts veertien punten wisten de dames binnen te rammen. In de tweede set waren dat er al 24, maar in de derde en vierde set stonden de dames maar 21 en 24 punten toe. Kortom de overwinning werd echt uit het vuur gesleept. ,,We wisten het in de derde set te draaien en pakten niet alleen de eerste setwinst van het seizoen, maar ook nog eens de eerste zege. We durfden ons ding te blijven doen en druk in de service te leggen. We bleven in een goed resultaat geloven en dat kwam er uiteindelijk ook uit.”

Met de overwinning zitten de dames direct een stuk lekkerder in de competitie dan vorig jaar. ,,Toen duurde het inderdaad even voordat we zover waren. Daarbij kenden we Leython ook van vorig jaar. Het is een goede graadmeter aangezien deze ploeg waarschijnlijk wel in de middenmoot zal gaan spelen. Het leuke aan deze ploeg is dat ze nog zoveel kunnen groeien. Het is dan lekker als het harde werken van de voorbereiding ook direct met een resultaat wordt beloond. Het geeft motivatie voor de komende weken waarin we een paar pittige tegenstanders treffen.”

Lees verder: Eerste overwinning dames VTC Woerden een feit