Pengel: ,,Toen was ik echt slecht”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

SCH ’44 draait dit seizoen weer bovenin mee en dat mag geen verrassing heten. Voorin loopt Raoul Pengel en dat is een bekende uit de regio. In een eerder stadium kwam Pengel al uit voor SC Woerden. Deze zomer kwam hij over van SV Nieuw Utrecht.

Hoe Pengel het doet, doet hij het. Altijd wurmt hij zich wel langs een tegenstander. Zijn imposante lijf zorgt ervoor dat hij menig verdediger van zich afhoudt, waarna hij als een flits van zijn snelheid gebruik maakt. Deze stijl leidde nu al tot elf doelpunten. Een aantal dat goed is te noemen voor een spits in een tweespitsensysteem. ,,Het loopt gewoon prima en alles is goed. Dat had ik ook wel verwacht, want het is een leuk team met een goede sfeer. Ik heb het goed naar mijn zin”, weet Pengel.

,,Door mijn neefje ben ik gaan voetballen en sindsdien ben ik van voetbal gaan houden. Ik ben daar alleen maar mee bezig geweest”, aldus de aanvaller. Het plezier spat van zijn spel af en dat in tegenstelling tot eerdere jaren. ,,Bij SC Woerden kwam er niets uit. Toen was ik echt slecht. Eigenlijk zou ik daarna ook stoppen met voetballen, maar toen belde Nieuw Utrecht. Ik heb het toen weer geprobeerd en het liep ook weer.”

De manier van spelen brengt Pengel ook op zijn tijd in de problemen. De speler helpt zo nu en dan nog eens wat kansen om zeep en dat weet hij zelf ook. ,,Tegen mijn oude ploeg SV Nieuw Utrecht had ik bijvoorbeeld wel een keer of zes kunnen scoren. Ik weet ook echt niet hoe dat komt, misschien dat ik soms te veel wil.”

Wat betreft de doelen die Pengel voor de rest van het seizoen heeft, kan hij simpel en duidelijk zijn. ,,Ik wil zo hoog mogelijk eindigen met SCH ’44 en dat is dus eigenlijk wel kampioen worden”, wist de speler. Een ambitie strookt nog niet met de realiteit en dus zal hard gewerkt moeten worden om de vijf punten achterstand op koploper SDZ goed te gaan maken. ,,Daarnaast wil ik natuurlijk ook wel topscorer worden als het even lukt”, heeft hij ook zijn persoonlijke ambities.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laatste nieuws

Like ons op facebook

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods