Kees Verhaar; stockphoto VV Linschoten

Bij VV Linschoten viel voor de tweede week op rij doelman uit: ,,Ik had die goals ook niet voorkomen”

Van twee keepers in de selectie ging VV Linschoten binnen twee weken naar twee geblesseerde keepers. Na ongeveer een half uur spelen tegen SCH’ 44, liep Maikel Paling een kuitblessure. In de tweede helft van dat duel werd hij vervangen door veldspeler Vahid Demirbas. Een week eerder viel ook al Eric Nell uit, waardoor er geen keepers meer over waren.

Tekst: Jens Noppen

De 32-jarige doelman van VV Linschoten baalt enorm van wat er is gebeurd. ,,Natuurlijk kan je er op zo’n moment niks aan doen, maar je hebt wel het gevoel dat je het team in te steek laat’’, weet Paling uit te leggen. Halverwege de eerste helft speelt SCH’ 44 een dieptebal. Paling komt uit en rent richting de rand van het 16-metergebied. ,,Bij het afzetten knapte er iets in mijn been. Op het moment zelf ben je nog in de war en hoop je door te kunnen spelen. Ik dacht bij mezelf: “Ik probeer het vol te houden, in ieder geval tot aan de rust”’’. Eric Nell, de andere keeper van VV Linschoten, raakte een week eerder ook al geblesseerd tijdens de bekerwedstrijd tegen Vredenburch. ,,De trainer vroeg me in de rust om te blijven staan, we hadden geen reservekeeper meer’’, aldus Paling.

,,In de tweede helft voelde het alsof elke bal die op doel werd geschoten een hopeloze opgave was’’, vertelt de doelman van VV Linschoten vol teleurstelling. Hij besloot de bal uit te gooien om gewisseld te worden. Op dat moment,  moest Vahid Demirbas zijn rol overnemen. ,,We stonden al met tien man op het veld doordat Isa Kurt vroeg in de tweede helft een rode kaart ontvingen. SCH’ 44 stond al met 2-0 voor en ik had het gevoel dat ze niet meer heel nodig hoefde te schoren. Tegen Vahid maakte ze nog twee doelpunten die ik ook niet had gehouden. Ik vond dat hij het zeker niet slecht deed’’, sprak Paling lovend over zijn teamgenoot.

Paling blijkt een spiertje in zijn kuit te hebben gescheurd en is zelf optimistisch over zijn herstel. ,,Het gaat al beter dan verwacht, hopelijk duurt het maximaal twee weken. Aankomende zaterdag wordt sowieso geen optie, ik ga het gewoon langzaam weer opbouwen.’’ Op de vraag of hij zijn ploeg nog gaat aanmoedigen, hoeft de doelman niet lang na te denken. ,,Ze kunnen mij zeker langs de lijn verwachten’’, zegt hij lachend.