180409-luciano-poeketi-prive-collectie

Oud-speler SCH ’44 naar Kroatische profclub: ,,Contract voor 6 maanden”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

In 2018 tekende Luciano Poeketi nog bij SCH ’44. Toen nog  tweedeklasser in het zondagvoetbal. Hij wilde daar de uitdaging weer terugvinden in het voetbal. Toen al wond hij er geen doekjes om de top van het amateurvoetbal te willen halen. Hij nam een personal coach in de arm om goed aan het seizoen te kunnen starten, alleen werd het geen gelukkig huwelijk. Via IJFC, LRC Leerdam haalt hij nu dus alsnog het profvoetbal. 

Aan het Utrechts Nieuwsblad laat hij weten blij te zijn met de stap die hij maakt naar het Kroatische NK Podravac. ,,Ik heb een contract voor zes maanden getekend. Er is woonruimte voor mij geregeld en ook het eten wordt door de club verzorgd. Ik ben blij dat het harde werken beloond wordt”, aldus Poeketi. Hij had zichzelf ingeschreven op Be-Pro, een soortement van Marktplaats waar voetballers zichzelf kunnen aanbieden en clubs op zoek gaan naar spelers.

,,Ik kon ook naar een club in Roemenië, maar daar kreeg ik geen vergoeding en zou ik alles zelf moeten regelen. Daar had ik geen trek in. Net als dat ik het niet zag zitten om in Australië te gaan voetballen. Vervolgens kwam NK Podravac. Die club speelt op het derde niveau en dat is best hoog. Ze zagen dat ik een speler ben die goed is aan de bal, extra pit heft en vanuit het niets een kans kan creëren.” Momenteel is hij zich fysieke aan het voorbereiden op de stap naar Kroatië.

Lees verder: Poeketi: ,,Uitdaging in voetbal weer terugvinden”

,,De liefde voor voetbal kreeg ik door de Braziliaan Ronaldinho en de Portugees Ronaldo. Hij is mijn grote inspiratiebron. Ook ik volg een strak trainingsprogramma. Al jaren ga ik elke dag naar de gym, ik boks, loop hard en train nog twee keer per week bij IJFC. Ooit hoop ik voor het Surinaamse nationale elftal te voetballen.”

Foto: archief

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden

Website ontwikkeling: Medialoods