Kees Verhaar - FC Oudewater - TAVV

Ontlading groot bij FC Oudewater na zege op TAVV: ,,Zaten we op te wachten, die eerste zege”

Op bezoek bij hekkensluiter TAVV wist FC Oudewater zaterdagmiddag eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de winnende Oudewaterse treffer kwam pas in de blessuretijd van het duel tot stand.

Vorig jaar speelden TAVV en FC Oudewater ook al tegen elkaar. Toen gaf FC Oudewater een 2-0 voorsprong weg en trof de ploeg uit Ter Aar in de blessuretijd van de wedstrijd doel. Het vormde voor FC Oudewater toen het eerste puntverlies van de competitei. Afgelopen zaterdag waren de rollen omgekeerd. Nu was het juist FC Oudewater dat in blessuretijd toesloeg en dat was hard nodig. De Oudewaterse ploeg neemt namelijk afstand van de onderste posities, terwijl TAVV daar blijft staan.

,,Deze overwinning hadden wij wel even nodig moet ik zeggen. Het is ook al de vierde keer dat we tegen ze spelen en het is pas de eerste keer dat we een overwinning boeken. Wij moeten uiteindelijk gewoon gaan zorgen dat we zo snel mogelijk bij de eerste acht spelen, maar het zal nog wel heel lang dicht bij elkaar blijven staan. Er zijn weinig ploegen in deze competitie die er bovenuit steekt”, vertelde trainer Alex Redel die ook wel zag dat na de winnende treffer de ontlading groot was. ,,Ze waren helemaal door het dolle heen. Daar zit je ook op te wachten, op die eerste overwinning.”

Deze zaterdag zat het FC Oudewater niet tegen. De ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong te staan via een treffer van Sebastiaan Evers, maar in de tweede helft kwam TAVV weer langszij. ,,Zij kregen twee kansen in het eerste kwartier na rust waarvan er eentje in ging. Daarnaast werden er nog twee goals afgekeurd voor mij onbekende redenen. Eentje vanwege buitenspel, maar dat kon echt niet en eentje vanwege een duw. Die zag alleen niemand. In blessuretijd kopte de kleinste van het veld Lars Janmaat een bal door richting tweede paal die Bram Noordman binnen wist te schieten.” En zo kon FC Oudewater dan voor de eerste keer dit seizoen een driepunter bijschrijven.

TAVV – FC Oudewater 1-2 (0-1) 23. Sebastiaan Evers 0-1, 53. Yoeri Bakker 1-1, 90+3. Bram Noordman 1-2

FC Oudewater: Kaj van den Heuvel; Nick van den IJssel, Simon la Lau (Bram Noordman), Kick van Zuijlen, Jesper van der Zwart; Walter van der Neut, Sjoerd Wiltenburg (Menno Venhof), Tim Goes (Thomas Hoogenboom); Dante van Baaren (Lars Janmaat), Sebastiaan Evers, Bart Griffioen.