FC Oudewater - VVC - PR

Ongeslagen status FC Oudewater duurt voort: ,,Zijn tijden dat het minder ging”

En weer boekte FC Oudewater een overwinning. Hekkensluiter VVC werd met 3-0 over de knie gelegd, maar de ploeg speelde desondanks een zwakke eerste helft. Met het vermoedelijke stil leggen van de competitie gaat de ploeg ruimschoots aan de leiding in de derde klasse.

Kijkende naar de uitslagen wreef FC Oudewater zichzelf na de overwinning van afgelopen zaterdag. Concurrenten FC Oegstgeest ging namelijk onderuit tegen middenmoter Lugdunum. De voorsprong op de rangslijt werd nog maar eens uitgebreid. ,,Het is erg lekker om zeven punten los te staan. Natuurlijk hebben Aarlanderveen en FC Oegstgeest nog een wedstrijd in te halen, maar die wedstrijden moeten eerst nog maar eens gewonnen worden”, vertelde trainer Alex Redel. ,,Het is lekker dat we de komende twee maanden naar de ranglijst kunnen kijken met deze voorsprong.”

In de wedstrijd speelde de ploeg niet heel goed. In de rust werd dat ook benadrukt en na de pauze toonde routinier Menno Venhof weer belangrijk. Hij opende de score voor het elftal. Na het inbrengen van Nick van den IJssel kwam de 2-0 op het bord te staan. De invaller had maar een enkel minuutje nodig om bij zijn eerste balcontact de score te vergroten. Vlak voor tijd maakte een andere invaller de derde treffer van de middag. ,,Willem LaLau nam dat doelpunt voor zijn rekening. Hij viel uitstekend in en dat was goed om te zien. We hebben namelijk met een aantal blessures te kam.pen, maar ook spelers als Willem kloppen op de deur.”

In afwachting van de hervatting van de competities is Alex Redel met zijn ploeg nog altijd ongeslagen gebleven bij de derde klasser. Veertien gespeelde wedstrijden in twee jaar en dertien overwinningen. ,,Er zijn tijden dat het minder is gegaan bij mij inderdaad. Het gaat goed en er zat ook geen wedstrijd bij die we gelukkig hebben gewonnen. Zelfs het enige gelijke spel hebben we eigenlijk moeten winnen”, wist Redel.

FC Oudewater – VVC 3-0 (0-0) 56. Menno Venhof 1-0, 58. Nick van den IJssel 2-0, 87. Willem LaLau 3-0.

FC Oudewater: Bart Meuleman; Walter van der Neut, Bob Appels, Niek Sluijs (Joep Rietveld), Jesper van der Zwart; Simon LaLau (Bram Noordman), Ivo Anbergen, Tim Goes (Nick van den IJssel); Bart Griffioen, Sven Rietveld (Willem LaLau), Menno Venhof.