190125-tom-mooij-vvl-rijnstreek

Mooij: ,,Ik sjokte altijd maar terug”

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

Bij VV Linschoten komen verschillende talenten door vanuit de jeugd. Het leidt ertoe dat Tom Mooij van spelverdeler naar rechtsback is getransformeerd. Een rol waarin zijn kwaliteiten tot zijn recht komen.

,,Op de rechtsbackpositie kom ik wat beter tot mijn recht. Tenminste, zo vertelde de trainer dat aan mij. Hij zag dat ik rap was op de eerste meter en dat konden we goed gebruiken achterin. Hij gaf ook aan dat ik met mijn body een sterke verdediger kan zijn”, legt Mooij de keuze van zijn trainer Ben Rietveld uit. Sinds dit jaar is het de positie van Mooij geworden en daar voelt hij zich prima bij.

,,Vorig jaar heb ik niet alles kunnen spelen. In de thuiswedstrijd tegen Siveo ’60 scheurde ik mijn enkelbanden. Toen heb ik dus een half seizoen niet kunnen spelen. In die periode sloten wel een aantal talentvolle jongens zoals Joey van Kouwen en Daan Roozenboom aan bij de selectie. Ik werd ook wat zwakker en dan zijn vooral de middenvelders die erbij kwamen sterk. Dat was de positie waar ik normaal stond.”

Vooral op de trainingen probeert Mooij zich nu uit te leven. ,,Dan geef ik wat lekkere balletjes. Ik vind de positie prima. Als wij er beter door gaan spelen dan is dat toch zo? In deze klasse moet je daar ook helemaal niet moeilijk over gaan doen. Je moet gewoon lekker voetballen en mooie resultaten boeken”, toont Mooij zich nuchter. Het betekent alleen niet dat hij de nieuwe rol ook gemakkelijk kon oppakken. ,,Het was natuurlijk wel even wennen en was het er ook niet helemaal mee eens. Dat heb ik toen ook wel laten weten. Ik merkte alleen ook snel dat het met de wedstrijd beter ging. Daarbij deden die andere jongens het ook hartstikke goed, dus moest ik mij wel schikken.”

Mooij presenteert zich vooral als een sobere back. ,,Ik kom niet te vaak op hoor, dan moet je ook weer teruglopen. Daarnaast moest ik ook nog wel wennen aan de buitenspelval. Ik was vroeger altijd zo’n luie spelmaker die rustig terug sjokt. Nu moet je natuurlijk direct opschuiven en gebeurt dat niet krijg ik ook wel op mijn flikker. Dan weet ik weer dat ik de volgende keer moet aansluiten”, weet Mooij. Toch blijft het een aspect dat zijn aandacht verdiend. ,,Zaterdag tegen Gouda stapte ik toevallig bij de tweede goal niet goed”, is hij schuldbewust.

In het restant van het seizoen hoopt Mooij met zijn ploeg een mooie afsluiting te kunnen realiseren. ,,Hopelijk kunnen we een periode pakken”, doet hij de doelstelling uit de doeken. Ook na afloop van afgelopen zaterdag blijft die hoop gerechtvaardigd.

Vond je bovenstaand artikel goed?

Sportbeleving Woerden brengt al ruim 5 jaar het laatste sportnieuws uit de regio Woerden. Hier gaat elke week enorm veel tijd in zitten. Tijd die wij er met alle liefde aan besteden, maar het onderhouden van een site kost ook geld.

Wil je nog veel langer genieten van onze artikelen? Het is mogelijk om hieronder een kleine donatie te doen zodat wij nog veel langer hét sportplatform van de regio kunnen blijven.

BedragShare on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

© 2020 – Sportbeleving Woerden – KVK: 63324261

Website ontwikkeling: Medialoods