Montfoort SV '19 Bart Roelofs Judith Groen

Montfoort SV ’19 wint eerste bekerwedstrijd in de slotfase: ,,Af en toe vlam in de pan”

De eerste bekerwedstrijd is door Montfoort SV ’19 gewonnen. De ploeg van Theo de Boon was uiteindelijk met 3-1 te sterk voor IJFC. Een overwinning die pas laat in het duel tot stand kwam. In de eerste helft was IJFC de betere ploeg. Ze kregen verschillende kansen, maar gescoord werd er niet. Tot aan de blessuretijd van de eerste helft. Uit een hoekschop trof Bart Roelofs doel.

,,Aan de bal was het van onze kant in de eerste helft niet goed. Iedereen wilde de eindpass geven en die ballen kwamen niet aan. Dan ren je je als team een ongans. In de tweede helft deden we het beter. Ook omdat Junior Kolfschoten hun spelmaker Hicham Chatouani aan banden wist te leggen”, vertelde trainer Theo de Boon. De tweede helft was van de Montfoorters dus een stuk beter. Toch waren het de bezoekers die via Robin Dambruck op gelijke hoogte kwamen. Vlak voor tijd scoorden Don Mimpen en Emrie Bakker waardoor de punten op Sportpark Hofland bleven. ,,Het was een heuse bekerpot. Af en toe vloog de vlam in de pan, maar gelukkig hielden wij ons hoofd koel. Het publiek schreeuwde Montfoort SV ’19 naar een overwinning.”