Montfoort SV '19

Montfoort SV ’19 onderuit in Huizen: ,,Was niet tevreden over uitvoering”

Montfoort SV ’19 heeft aan de uitwedstrijd bij gedeeld koploper HSV De Zuidvogels geen punten over gehouden. Wel gaf scheidsrechter Felix twee keer een rode prent aan de Montfoorters. Al met al was het voor de middenmoter een wedstrijd waaruit het vertrouwen kan putten.

Vijf minuten voor tijd had Mike van Oostrom het weer een keer aan de stok met de grensrechter van dienst. Twee weken geleden kreeg hij een rode prent nadat hij de grensrechter voor ‘oliebol’ uitmaakte. Zaterdag beet hij een neutrale grensrechter toe dat hij eens goed moest kijken omdat hij vond dat zijn medespeler geen buitenspel stond. Ditmaal geen directe rode kaart, maar een tweede gele. Het resultaat was hetzelfde. Na afloop kreeg ook Nicolai Verbiest nog een tweede gele kaart nadat hij de bal wat hardhandig in de handen van de arbiter van dienst drukte.

,,Dat was wel een smetje. De scheidsrechter kwam in ieder geval aardig in de richting van zijn gemiddelde met tien gele kaarten per wedstrijd”, vertelde trainer Theo de Boon. Verder zag de trainer vooral een uitstekende tweede helft van zijn ploeg. ,,Ik heb in de rust twee wissels toegepast, want ik was niet tevreden over de uitvoering van mijn ploeg. In de tweede helft hebben wij ze achteruit gedrukt. Dat was best bijzonder om te zien.” Het leverde Montfoort SV ’19 twee grote kansen op voor Timo Bakker en Jasper van den Haselkamp.

In de eerst helft was het leed al ten dele geschied. Doelman Stephan Adrichem ging de mist in waardoor de Huizense ploeg de voorsprong in de schoot kreeg geworpen. ,,Het moet gezegd, hij herstelde zich wel goed. Een kwartier voor rust beten we ook meer van ons af. Uiteindelijk hebben we alles gegeven en zouden we wel een punt verdiend hebben. Door de overwinning van vorige week hebben we weer wat lucht gekregen naar beneden, dus we konden zaterdag ook vrij voetballen.”

Volgende week wacht voor Montfoort SV ’19 de volgende topper. Dan is WNC de tegenstander. ,,Deze competitie bestaat namelijk uit vier topploegen en daarachter volgt een brede groep. Hier kunnen we weer mee verder.”

HSV De Zuidvogels – Montfoort SV ’19 2-0 (1-0) 11. Huib van Eijnsbergen 1-0, 90+7. Martin Campbell 2-0

Montfoort SV ’19: Stephan Adrichem; Teun Ros (45. Jesper Kolfschoten), Mike van Oostrom, Don Mimpen, Nicky Besamusca; Junior Kolfschoten, Nicolai Verbiest, Bart Roelofs (60. Jasper van den Haselkamp); Daan van de Poll (60. Christiaan Perrier), Denny van Loen, Emrie Bakker (45. Timo Bakker).