Montfoort SV '19

Montfoort SV ’19 kabbelt naar einde: ,,Mist vijftien procent vergeleken met normaal”

Tegen WNC is Montfoort SV ’19 met 3-1 onderuit gegaan. De thuisploeg uit Waardenburg is nog in de strijd om de derde plek, terwijl Montfoort SV ’19 comfortabel in de middenmoot gaat eindigen.

Waar Montfoort SV ’19 eerder dit jaar bekend stond om het vele spektakel dat tijdens wedstrijden plaats vond. Veel doelpunten en spannend tot het einde, getuigen de vele wedstrijden die in de blessuretijd werden beslist. Hoe anders is dat nu. De ploeg lijkt vermoeid en op te zijn, want de laatste, lastige wedstrijden gingen niet meer gewonnen. Een scenario dat ook tegen WNC het geval was, want de Montfoortse ploeg speelde een overwegend gezapige wedstrijd.

,,Wij wisten dat we drie pittige tegenstanders zouden treffer in de laatste drie wedstrijden. Dat bleek zaterdag ook wel weer, want WNC was de bovenliggende partij. Zij domineerden het spel. Wij probeerden wel druk vooruit te geven”, vertelde trainer Theo de Boon die zijn ploeg wel op achterstand zag komen. Niet veel later zette Robin Stokman de stand alweer op 1-1 nadat hij een vrije trap achter de Waardenburgse doelman kegelde. ,,Na rust kabbelde het wat verder waarna zij de voor rust verkregen voorsprong nog wat verder uitbreidde”, aldus de trainer die Jesper Kolfschoten en Nicolaï Verbiest vanwege schorsingen moest missen.

Er volgenden vervolgens nog enkele mogelijkheden om of op gelijke hoogte te komen of na de derde tegentreffer dichterbij te komen, maar het lukte de eersteklasser niet. ,,Zij waren gewoon een maatje te groot. Veel spelers zaten er na zo’n lang seizoen wel doorheen. Door het gemis van spelers, hebben anderen ook veel minuten moeten maken. Als het seizoen dan zo lang duurt en je nergens meer voor speelt, mis je net de vijftien procent die je anders wel hebt”, sloot De Boon af die volgende week zijn laatste wedstrijd namens Montfoort SV ’19 zal coachen tegen GRC-14.

WNC – Montfoort SV ’19 3-1 (2-1) 25. 1-0, 29. Robin Stokman 1-1, 35. 2-1, 77. 3-1

Montfoort SV ’19: Stephan Adrichem; Daan van der Poll, Don Mimpen, Mike van Oostrom, Teun Ros; Bart Roelofs (74. Mike Sluijter), Junior Kolfschoten, Robin Stokman (74. Denny van Loen; Emrie Bakker, Christiaan Perrier (66. Jasper van de Haselkamp), Timo Bakker (66. Zakaria el Bennay).